"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit" - Buddha

duminică, 12 decembrie 2010

Teoria bolilor în citate

"Până nu de mult, am crezut cu toţii că microbii cauzează boli infecţioase. Această concepţie părea corectă având în vedere faptul că microbii sunt prezenţi în toate infecţiile. În realitate, nu este adevărat. Întregul sistem imun este o "fata morgana" construit pe ipoteze! În cazul bolilor preventibile uităm sau trecem cu vederea prima fază as bolii, faza de conflict activ. Surprinzător este ca abia după această primă fază de conflict activ microbii devin activi! În realitate ei sunt activaţi şi directionaţi de creier. (vezi A.Bechamp - microzimele). Microbii nu sunt inamicii noştrii; ei ne ajută şi acţionează la comanda organismului nostru. Fiind "comandaţi" de către creier, ei ajută la eliminarea tumorilor, la eliminarea ţesuturilor bolnave sau necrozate. Ei sunt slujitorii noştri credincioşi, muncitorii oaspeţi ai noştri. Conceptul sistemului imun, al acelei armate care luptă împotriva microbilor, este pur şi simplu greşit!!"
Extras dintr-un interviu cu Dr. Ryke Geerd Hamer, creatorul "Noii medicini germanice"

"A sosit vremea să dăm uitării ideea că germenii "sar" asupra oamenilor şi le cauzează boli!"
Emanuel Cheraskin M.D.

"Microbii, cum ar fi fungii, bacteriile şi virusurile, sunt activi numai în faza de vindecare a bolii, iar maniera în care aceştia acţionează este în deplină concordanţă cu logica evoluţiei. Bacteria tuberculară, de exemplu, populează numai ţesuturile controlate "old-brain". Funcţia lor în faza reparatorie este să decompenseze tumorile care au devenit inutile cum ar fi cele de plămâni, colon, rinichi, prostată, uter, cele de glandă mamară, melanom şi mezothelioma. Bacteria tuberculară este esenţiala în procesul de "stopare" a proliferării celulelor "inutile", care proliferează, dintr-un motiv biologic oarecare, în timpul fazei de conflict activ al bolii. Dacă aceste bacterii nu sunt prezente, ca urmare a vaccinărilor, abuzului de antibiotice sau chimioterapiei, tumorile nu pot fi dezintegrate! În timp ce bacteriile stopează şi distrug tumorile celulare care nu mai sunt necesare, virusurile par a fi implicate în procesul de vindecare al ţesuturilor controlate de cortexul cerebral (de ex. bronhiile, membrana nazală, stomacul, bila şi epiderma). Hepatita, pneumonia, herpesul, gripa şi infecţia stomacală indică faptul că un proces "virulent" de vindecare se afla în plină desfăşurare. În ceea ce priveşte virusurile, Dr. Hamer preferă să vorbească despre "virusuri ipotetici", deoarece însăşi existenţa virusurilor este pusă sub semnul întrebării. Dilema în care se afla medicina alopată este aceea că nu recunoaşte tiparul "în două etape" al oricărei boli, şi mai exact faptul că prima fază, cea de conflict activ este complet trecută cu vederea. Medicina alopata este atât de obsedant fixată asupra simptomelor (care apar de-abea în etapa a doua a bolii) încât nu dă nici o atenţie primei etape, ba chiar o ignoră total. Având în vedere că microbii sunt activi numai în a doua etapă, cea de vindecare (în care apar simptomele deranjante, care sunt de fapt reacţia firească a corpului la boală) şi mai ales având în vedere faptul că activitatea acestora este îndeobşte legată de reacţii precum febră, transpiraţie abundenta, dureri, frisoane, etc., microbii sunt consideraţi a fi dăunători şi provocatori de boală. Adevărul este însă tocmai invers, şi anume că nu ei crează boala. Pur şi simplu este organismul nostru cel care dă ordin microbilor să intervină în soluţionarea problemei. Microbii desigur că pot fi transmişi de la o persoană la alta, dar ei rămân în "adormire" până când persoana respectivă este ea însăşi în faza de vindecare a unei boli de acelasi tip."
Din "Dr. Hamer’s Medical Paradigm" by Caroline Markolin, Ph.D.

"La fel ca şi Bechamp şi Rife înaintea lui, Gaston Maessens a stabilit fără urmă de îndoială că germenii nu sunt cauzatorii bolii, ci dimpotrivă, sunt provocaţi de către aceasta".
Citat din "The Amaizing Wonders of Gaston Naessens" de Steven R. Elswick.

"Rife a demonstrat că în cazul în care intervin modificări de mediu sau nutriţie, bacterii benigne cum ar fi bacilus colon se pot transforma în bacterii "patogene". Rife a observat de asemenea ca bacilus coli se poate modifica în timp în agenţi bacterieni asociati cu tifosul, proces care poate fi şi reversibil. Rife sustinea că ..."în realitate, nu bacteria este cea care produce boala, ci dezechilibrul la nivelul metabolismului celular. Dacă metabolismul corpului uman este într-un echilibru perfect, bolile nu apar." Aceste afirmaţii sunt confirmate şi de cercetările mai vechi ale lui Alexis Carrel, efectuate la Institutul Rockefeller, prin care a fost posibilă controlarea ratei de îmbolnăvire şi mortalităţii provocate infecţios în cadrul experimentelor efectuate pe şoareci. Într-o dietă alimentară standard, rata de mortalitate era de 52%. Prin efectuarea anumitor îmbunătăţiri ale dietei, s-a obţinut o scădere a mortalitatii de până la 32&, apoi 14% şi în final de până la 0.45%!"
Dr. Raymond Obomsawin

"Protagoniştii şi practicienii medicinei scolastice au nevoie de paralizarea, prostirea şi teama destructivă indusă de fantoma virusurilor ca bază centrală pentru desfăşurarea activităţii lor profesionale:
- în primul rând pentru a aduce prejudicii cât mai multor oameni prin vaccinări, cu scopul de a-şi crea o clientelă cu afecţiuni cronice (deci permanent rentabile);
- în al doilea rând pentru a nu fi nevoiţi să admită adevărul că medicina alopata a eşuat total în încercarea de a terapia afecţiunile cronice şi, în acelaşi timp, a făcut mai multe victime decât toate războaiele luate la un loc. Fiecare practician al medicinei alopate este conştient de aceste fapte, dar din păcate doar foarte puţini îndrăznesc să discute această temă. De altminteri nici nu este de mirare că dintre toate categoriile profesionale, cea a medicilor se află pe primul loc în topul sinuciderilor. Medicina scolastică este cel mai important stâlp de sprijin al formelor dicatoriale de guvernare (dacă ar fi aici să amintim doar de experimentele naziste din lagărele de concentrare sau profitabilele afaceri făcute de Rockefeller şi Carnagie cu concernul german Faber înainte, în timpul, dar şi după cel de-al doilea război monial). Astfel poate se şi explică cum de medicinei scolastice îi este permis aproape orice şi nu este practic niciodată supusa unui control. Dacă nu vom reuşi să scăpăm de această medicină alopată, va reuşi ea să ne extermine pe toţi."
Dintr-un interviu cu Stefan Lanka asupra gripei aviare – 27.10.2005

"În condiţii favorabile, bacteriile îsi pot dizolva membrana şi se pot transforma în "forme celulare membrano-deficitare" amorfe, mici, puternic pleomorfice. Şi tot în condiţii favorabile microplasma poate căpăta proporţii gigantice ("large bodies") asemănătoare ca formă fungilor sau sporilor. Este esenţial să cunoşti aceste lucruri şi să recunoşti astfel de forme neobişnuite şi greu de detectat în ţesuturile microscopice deoarece, după experienţa mea, această formă microplasmală este forma pe care o iau microbii de cancer în interiorul corpului în cazul afecţiunilor umane. Datorită formei sale mici, microbacteria constituie o punte între bacterie (mare) şi virus (mic). Microbiologii îndrăgesc separarea acestora în virusuri, bacterii, microplasmă şi fungi, ca unităţi distincte. În fapt, este vorba de o interacţiune între aceste forme. Este binecunoscut faptul că bacteriile pot fi infectate de virusuri. Oricum, oamenii de ştiinţă se pare că nu pot înţelege cum un microb se poate metamorfoza în ceva asemănător unui virus, unei microplasme sau unei fungi."
Citat din "Bacteria: The Ultimate Cause of Cancer?" de Alan Cantwell 2003

"Bacteriile nu atacă organismele sănătoase, dar marea majoritate a medicilor îşi fac probleme din cauza bacteriilor. Eu nu tratez bacterii, eu tratez organisme."
H. H. Robertson, D.V.M.

"Teoria microbiană a bolii este o noţiune incredibil de stupidă! E ca şi cum ai spune că pompierii crează incendiul! Nu se miră nimeni de ce oare medicii nu sunt în stare să "captureze" chestiile astea? În peste 30 de ani de practică clinică nu am întâlnit încă nici un caz de hepatită infecţioasă care să se fi transmis la un alt membru al familiei din care face parte bolnavul şi credeţi-mă că într-adevăr am căutat peste tot un astfel de caz. Iar dacă cumva am să descopar un astfel de caz, voi căuta imediat sursa otrăvii sau toxinei, şi nicidecum un germen sau un virus. Propaganda bolilor infecţioase provocate de germeni este foarte eficace, căci astfel se ţine sub control peste 85% din populaţia educată."
Dr. Daniel H. Duffy Sr DC Geneva, Ohio.

"Singura terapie a bolilor degenerative care a confirmat este cea cu vitamine, minerale sau alimente esenţiale. Nici o medicaţie NU a vindecat nici măcar o singură boală degenerativă. Faptul că antibioticele distrug bacteriile din organism nu înseamnă că bacteriile sunt CAUZA bolii şi nici că antibioticele sunt cel mai bun mod de a trata o afecţiune. Klenner (MD) a demonstrat prin anii cinzeci prin studii efectuate în spitale (Southern Medical Journal) că vitamina C administrată intravenos în supradoze distruge absolut orice focar de infecţie (inclusiv tetanusul trismus) fără a provoca nici un fel de efecte secundare. Ceea ce a fost tratat prin administrarea de antibiotice este... SIMPTOMUL şi nicidecum boala însăsi. A spune că bacteriile cauzeaza boala este ca şi cum ai spune că pompierii cauzează incendiul numai în baza faptului că la locul incendiului se află..... pompierii. Bacteriile sunt EFECTUL, şi nicidecum CAUZA unei boli!!
Dr. Daniel H. Duffy Sr DC Geneva, Ohio.

"Medicamentele moderne şi vaccinurile s-au dovedit a fi o glumă proastă în menţinerea sau recuperarea sănătăţii. Medicamentele au produs numai speranţe deşarte. Săpunul şi apa, Slavă Domnului, sunt, oricum, mult mai adecvate pentru menţinerea sănătăţii. Suntem deja în stare să înţelegem destul de bine cum funcţionează sistemul imun şi cum, cu ajutorul unei nutriţii adecvate, putem obţine un nivel de sănătate optimal, atât ca adulţi cît şi pentru copii, doar cu ajutorul celulelor noastre albe şi al imunoglobulinei." Dr. Lendon Smith, M.D.

"Virusurile şi bacteriile nu sunt singura cauză a unei boli infecţioase, ci sunt cu totul altceva." Rene Dubois, Professor of Microbiology.

"Dacă aş putea să-mi mai trăiesc încă o dată viaţa, mi-aş dărui-o demonstrării faptului că germenii caută doar habitatul lor normal, ţesuturile bolnave, şi nicidecum nu provoacă o boală. Ei se străduie şi apar acolo unde este deja un ţesut bolnav, doar pentru că acesta le ofera un "mediu" prielnic lor."
R. Virchown (reputat reprezentant al teoriei germenilor, fiind chiar considerat părintele acesteia).

Şi aici v-aş ruga să menţionaţi pe lângă curajul unei astfel de afirmaţii, şi regretul şi adânca tristeţe a unui om care şi-a irosit viaţa, şi de acest lucru este conştient, căutând ceva ce nu există.

"Ideea bolilor contagioase are la bază teoria germenilor ca şi cauză a bolilor, şi anume că bacterii şi virusuri specifice provoacă boli specifice. Această teorie a fost în mod repetat demonstrată ca fiind ştiinţific incorectă, lucru care a fost admis în final de către însuşi Pasteur. Oricum însă, este dificil astăzi să anulezi această concepţie deoarece, pe de o parte aproape toate minţile au fost "infectate" de această teorie, iar pe de altă parte există o uriaşă opoziţie din partea industriei de "menţinere a sănătăţii" (adică concernele farmaceutice) care au un interes fundamental (adică finaciar) în existenţa bolilor, suferinţelor şi concepţiilor eronate despre boală. În esenţă, populaţia crede ceea ce doreşte corpul medical. Aceste teorii false menţin dependenţa de medicamente, de spitale, şi de medicii practicieni, şi nu este de mirare că tocmai ei sunt singurii care susţin şi ne învaţă că starea de sănătate poate fi recuperată prin administrarea de medicamente "otrăvitoare" . Dacă germenii joaca vreun rol în boli, acesta nu este în nici un caz un rol principal, ci doar unul secundar în comparaţie cu adevăratele cauze ale unei boli."
A. Baker M.A.

"Îi acuz pe medici că au încurajat cu bună ştiinţă superstiţiile şi excrocheriile din teoria bolilor provocate de germeni. Nu contest existenţa unei cantităţi infime de microorganisme, dar acestea sunt rezultatul şi nicidecum cauza bolii. Ele sunt "hienele", adică mâncătorii de cadavre, iar sarcina lor legitimă este de a curăţa locul, de a asigura "canalizarea" organismului. Microorganismele sunt ajutoare benefice şi importante pentru corpul nostru."
Dr Alexander Ross, FRS, FCPS, Professor of Hygiene and Sanitation.

"Bolile, factori patogeni sunt peste tot în jurul nostru, dar nu devin activi decât atunci când găsesc terenul fertil pentru aceasta."
Claude Bernard.

"Ca şi medic practician cu o experienţă de cincizeci de ani, am ajuns la trei concluzii în privinţa apariţiei unei boli precum şi pentru eliminarea ei. Prima concluzie este că bolile nu sunt cauzate de germeni. Mai degrabă cred că o boală este provocată de o toxemie care afectează nivelul celular, pregătind astfel terenul prielnic multiplicării germenilor. A doua concluzie este că folosirea medicamentelor este dăunătoare în aproape toate cazurile. Medicamentele cauzează deseori efecte secundare severe şi nu de puţine ori duc chiar la crearea de noi boli. Singurul beneficiu, dacă-l putem numi aşa, este că pacientul se va simţi, pentru o scurtă perioadă de timp, mai bine, dar aceasta doar datorită faptului că au fost atenuate nişte simptome, si nicidecum pentru că a fost eradicată o boală. Cantitatea de medicamente de pe piaţă creşte anual în proporţie geometrică. Sunt în prezent atât de multe, încât rareori se poate întâlni un medic care să cunoască toate aceste medicamente împreună cu efectele lor secundare şi pericolele pe care le pot aduce pacientului. Cea de a treia concluzie la care am ajuns este că bolile pot fi vindecate printr-o nutriţie corectă. Această afirmaţie poate părea simplistă, dar este întru totul adevărată. Şi nu aduce desigur nici un beneficiu financiar concernelor farmaceutice. Concluziile mele se bazează pe rezultatele experienţelor şi observaţiilor făcute de-a lungul acestor cincizeci de ani, precum şi a numărului de pacienţi pe care am reuşit să-l tratez cu succes. Ocazional am apelat la medicaţie chimică doar în cazuri de urgenţă, dar astfel de situaţii au fost foarte rare. În rest am recomandat întotdeauna pacienţilor mei antidoturi pe care Natura ni le-a pus la dispoziţie."
Henry Bieler, M.D. "Food is your best Medicine" 1965

"Bolile sunt crize de purificare, de dezintoxicare" .
Hippocrate. Ştiţi dumneavoastră care, acela cu jurământul.

"Aceste microorganisme se hrănesc cu materialul toxic (otrăvitor) pe care îl găsesc în orghanismul bolnav, pregătindu-l pentru eliminare. Aceste minuscule organisme sunt derivate din alte organisme şi mai mici denumite microzime. Aceste microzime sunt prezente în tesuturile şi sângele tuturor organismelor vii unde rămân "în adormire" şi inofensive. În momentul în care sănătatea organismului este afectată de un material dăunător, are loc o transformare a acestor microzime. Ele se transformă în bacterii sau virusuri care se pun de îndată pe lucru şi încep munca de eliminare a acestui material dăunător. După care, în momentul în care misiunea a fost îndeplinită, respectivii "sanitari" revin automat la starea anterioară, de microzime."
Antoine Bechamp. Şi pe acesta îl ştiti dumneavoastră. Este cel de la care a plagiat Pasteur fără ruşine.

"Există o singură cauza care provoacă bolile, şi anume toxemia, mare parte a ei provocată în organism de către condiţii necorespunzătoare de viaţă şi de o eliminare deficitară a toxinelor din organism".
Sir A. Lane. Afirmaţie făcuta cu 80 de ani în urmă!

"Teoria germenilor provine de la Louis Pasteur, un chimist, despre care s-a dovedit că a plagiat de la Profesorul Antoine Bechamp (care datorită faptului ca a fost "furat" de către Pasteur, a fost şters din cărţile de istorie) un geniu contemporan cu Pateur care a descoperit adevărata cauză a bolilor. Însusi Pateur pe patul de moarte a recunoscut că "Germenii nu sunt nimic, totul este terenul fertil lor." Este o tragedie pentru omul de pe stradă faptul că teoria lui Pasteur a devenit o "dogmă". Dar în acelaşi timp este o mană cerească şi o mină de aur pentru concernele farmaceutice şi pentru breasla medicilor, care de atunci se ocupă permanent de îndoctrinarea şi prostirea omului simplu. Pentru ca o persoană să creada că o boală apare pur şi simplu doar pentru că un organism este "vizitat" de câtiva germeni sau virusuri călători şi pentru a accepta că într-un astfel de caz să te laşi otrăvit cu tot felul de medicamente sintetizate chimic (în realitate otrăvuri), este nevoie de o mare doză de naivitate şi superstiţie. "
Dr. D. Phillips

"Am tratat cu ajutorul igienei naturale timp de peste 16 ani o mulţime de pacienţi bolnavi de tot felul de forme de tifos, febră tifoidă, pneumonie, variolă şi dezinterie, şi nu am pierdut nici măcar un singur pacient. Acelaşi lucru este valabil pentru scarlatină şi alte forme de febră. Şi nu am recomandat niciodată medicamente."
Dr. Trall, 1860.

Sursa : http://active.info.ms/?a=articles&p=415

marți, 26 octombrie 2010

3. Imbratisandu-ti umbra!

1. Identifica situatiile in care comportamentul tau nu a fost conform valorilor tale: actiuni de care nu esti mandru/a, de care iti este rusine sau comportamente care in mod constant s-au intors impotriva dorintelor tale.

2. Pentru inceput observa ca aceasta contradictie poate exista numai in conditiile in care tu ai valori pozitive. Reincredinteaza-te ca dai ce-i mai bun din tine pentru a-ti apara aceste valori, pentru a trai in acord cu ele si pentru a le demonstra prin comportamentul tau. Oamenilor le este permis sa faca greseli. Nimeni nu-i perfect, toti, dar toti avem atat defecte cat si calitati. Totul este sa inveti din ele si sa mergi mai departe.

3. Folosind lista cu cele 10 intrebari din articolul precedent, identifica opusul care se ascunde in spatele valorilor tale pozitive. De exemplu daca pretuiesti bunatatea, urasti cruzimea. Daca pui mare pret pe comunicare, vei uri situatiile in care oamenii nu vor sau nu pot sa se exprime pe ei insisi.

4. Fa o scurta cercetare in propriul trecut pentru a observa daca gasesi incidente in care ai experimentat aceste calitati negative – fie ca le-ai manifestat, fie ca ai fost victima lor. Uneori originile lor se afla inainte de perioadele pe care ti le poti aminti. Faptul ca tu ai o anumita valoare poate fi dovada ca un astfel de incident a avut loc ori poate ca nu ai reusit sa percepi acel incident intr-o lumina clara.

5. In eliberarea de emotii negative si convingeri limitatoare, te poate ajuta sa-ti clarifici evenimentele din trecut utilizarea tehnicilor NLP ca re-intiparirea evenimentului si revelarea unor perceptii pozitive si mai precise despre ce anume a avut loc.

6. Cateodata viata doare. Oamenii buni au parte si de lucruri rele. Aceasta pare adevarat daca ne limitam la a privi numai pe termen scurt ori numai la pierderile suferite in prezent. Extinde-ti perspectiva pentru a aprecia efectul global asupra intregii tale vieti, asupra a ceea ce se numeste "calatoria sufletului" si asupra a ceea ai avut de invatat. Cum te-au ajutat aceste lucruri sa evoluezi ori sa cresti? Chiar si atunci cand nu este posibil sa stii exact raspunsul la aceasta intrebare, luand si aceasta ca pe o posibilitate, umbra devine mai usor de acceptat.

7. Umbra ta reflecta o rana veche, adesea un model de comportament cunoscut de la inceputurile timpului. Recunoaste acest model ca pe un arhetip uman si gandeste-te la cat de importante ar putea fi invataturile. Ce intelepciune ar putea gasi aici sufletul tau?

8. E nevoie de smerenie pentru a-ti accepta imperfectiunile, a-ti recunoaste "nonconformistul incurabil" din interiorul tau, a-ti imbratisa umbra si greselile pe care, poate, le-ai facut.

Te poti iubi pe tine insuti/insati indeajuns pentru a face aceasta?

2. Cum se face ca oamenii spun una si fac alta?

Atunci cand sunt condusi de conflicte si contradictii, care este cauza? Atunci cand valorizeaza principiul binelui, cum se face ca uneori se comporta exact pe dos?

In mintile noastre exista diferite parti. Fiecare parte poate avea propriile valori, nevoi, dorinte si comportamente. Pentru ca unele parti isi au originile in traumele copilariei, adesea ele scot la iveala rationamente si emotii specifice unui copil. Aceasta explica de ce un om ajunge sa se comporta ca un copil ranit atunci cand punctul sensibil i-a fost atins. In loc sa se comporte responsabil si matur, ajunge la comportamente stranii si irationale.

Comportamentele disfunctionale si ciudate sunt un indiciu ca undeva mocneste un conflict intre diferite parti ale mintii.

Exista parti care se ascund, sunt nemultumite si fumega adanc in cel mai ascuns colt al mintii. Aceaste parti intunecate rareori vad lumina zilei. Niciodata nu le este permis sa iasa la suprafata pentru ca ele reprezinta ceea ce uram cel mai tare.

Astfel, existenta lor este negata si apoi proiectata in lume ca ceva care ne va aparea separat, distant si indepartat. Din nefericire, aceasta umbra nu sta fara sa faca nimic.

De unde stii ca ai o umbra ascunsa in mintea ta? Daca te gandesti ca nu ai asa ceva, atunci probabil ca deja ai scos-o la lumina. Prin urmare nu ai nevoie sa citesti mai departe. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi au multe de castigat daca sunt capabili sa identifice aceasta parte ascunsa, dar puternica, a mintii noastre. Atunci cind te gandesti la cele mai inalte valori ale tale, fii atent la cele de care de indepartezi cel mai mult.

Modalitati pentru a recunoaste umbra:

1. Ce anume judeci cu cea mai mare asprime?
2. Ce comportamente negative urasti cel mai mult?
3. Ce valori nu vei adopta niciodata?
4. Ce este total inacceptabil in cartile pe care le-ai cititi ori despre care ai auzit?
5. Ce situatii iti provoaca greata?
6. De cine iti place cel mai putin?
7. Ce nu ai face niciodata?
8. Ce urasti sau condamni cel mai mult?
9. Pentru ce anume merita cineva sa fie pedepsit?
10. Ce anume indreptateste razbunarea si represaliile?

Exista o lege spirituala care spune ca nu reusim sa vedem in lume decat acele lucruri care exista si in mintea noastra. Cu cat mai mult te indepartezi ori nu vrei sa-ti recunosti umbra, cu atat mai frica iti este de faptul ca asa ceva ai putea fi chiar tu. Uneori, cu toate ca nici nu te-ai gandit vreodata sa ranesti pe cineva, in mod neintentionat si inconstient provoci durere si suferinta unei parti din tine si adesea chiar corpului tau.

O femeie foarte frumoasa cunoscuta ca plina de bunatate, prietenoasa si cu un comportament frumos a venit sa-mi ceara ajutorul in legatura cu o forma ciudata de timiditate. Desi isi dorea cu nerabdare sa aiba o relatie de cuplu adevarata, incercarile ei au dat gres din variate motive. Pentru ca in mod invariabil ea nu reusea sa aiba o relatie adevarata a aparut intrebarea: din ce motiv ori cu ce scop o parte din ea evita intimitatea si adevarata apropiere?

Au fost usor de identificat rani mai vechi din copilarie. Un trecut cu abuzuri emotionale si fizice au convins partea intunecata din mintea ei ca intimitatea inseamna o posibila tortura. In mod straniu, am descoperit ca acest model de gandire o putea conduce la situatii in care sa sufere din nou sau, mai rau, sa provoace suferinta altora. Exista si studii care au aratat ca victimele abuzurilor adesea devin "calai" abuzandu-i la randul lor pe altii.

Pentru ca cea mai mare parte a mintii ei pretuia bunatatea – ea insasi fiind supusa unui tratament generator de suferinta, orice fel de situatie abuziva pentru ea era dezgustatoare. Prin urmare umbra ei a decis sa o protejeze de orice astfel de situatie, impiedicand orice potentiala apropiere – cu toate ca isi dorea foarte mult o relatie adevarata.

Aprecierea intentiei umbrei este primul pas catre vindecare.
"Orice comportament are la baza o intentie pozitiva". Chiar si atunci cand rezultatul final cauzeaza suferinta, este important de inteles ca aceasta parte a mintii actioneaza urmarind ceva benefic.

Doar rationamentul si logica nu ne pot ajuta prea mult in astfel de situatii. In mod ironic, cu cat rezisti mai mult umbrei, cu atat ii oferi mai multa energie si putere. Atunci vor aparea contradictiile ciudate dintre intentia si comportamentul tau.

Pentru ca nu este posibil sa indepartezi chirurgical aceasta parte a mintii tale, cel mai bun mod de a o vindeca este acceptarea. Imbratiseaz-o intr-un spatiu plin de iubire, inceteaza sa o mai judeci, sa o blamezi ori sa-i opui rezistenta. Imbratiseaza-ti umbra.

Stephen Gilligan, autorul cartii "Curajul de a iubi", spunea: "Priveste in oglinda la strainul care esti tu. Cand vei putea sa te iubesti si sa te accepti ca pe un nonconformist incurabil, vei avea mai multa libertate sa alegi comportamente mai congruente cu valorile tale."

"Tot ceea ce avem este rezultatul a ceea ce gandim.
Daca un om vorbeste ori se poarta rau,
durerea il urmeaza.
Daca un om vorbeste ori se poarta plin de puritate,
fericirea il urmeaza
ca o umbra care nu-l paraseste niciodata."

Buddha

1. Lucrurile care ne deranjeaza la altii !

Am stat sa ma gandesc ca lucrurile care ma deranjeaza cel mai mult la altcineva, sunt, probabil, propriile mele defecte de caracter. Cei care-ti provoaca iritarea si resentimentele cele mai puternice, sunt adesea cei care te reprezinta cel mai bine pe tine - ei intrupeaza chiar acea trasatura de caracter pe care o ai, pe care ti se cere s-o observi, la care ti se cere sa reflectezi, pe care trebuie, prin urmare, s-o vindeci. Toate sufletele de pretutindeni au organizat lucrurile astfel. Acei “altii” pe care ii judeci si ii respingi cat se poate de zgomotos, iti zgandaresc cel mai mult propria rana dureroasa, recunoasterea ta defensiva ca privesti la parti din tine insati, despre care iti dai seama, la un anumit nivel, sa au foarte mare nevoie de ajustari. Cand acele caracteristici isi fac aparitia in alta persoana, si declanseaza in tine aceasta reactie, multumeste-i acelei persoane, pentru ca iti ofera darul auto-examinarii. Cum altfel s-ar putea trezi o persoana adormita, decat daca primeste un ghiont ca sa se trezeasca din atipeala - ghiontul fiind lucrurile pe care le resimtiti ca iritare, prejudecata, critica si fatarnicie? Desigur, in mare parte a timpului, nu esti constienta de darul pe care ti-l aduce altcineva si, in schimb, incerci sa-i eviti pe cei despre care spui ca-ti displac.
Atunci cum sa rezolvam acest paradox - faptul ca ii evitam pe cei pe care ii atrag sufletele noastre?

Mai intai, sufletul atrage spre tine, prin intermediul altcuiva, ceea ce iti seamana - iar apoi, mintea supervizeaza respingerea, pentru ca sufletul nu are dusmani, in schimb intelectul, da. Intelectul este cel care tine pe raboj socoteala celor despre care crezi ca te-au nedreptatit, in timp ce latura ta superioara nu are nici o obiectiune fata de nimeni. Asa ca mintea judeca, apoi condamna, descopera prostia, gaseste defecte si se opune, respinge, se fereste, dispretuieste - si face toate astea, in timp ce sufletul asteapta cu rabdare si cheama spre sine inca o persoana, din alt loc, la alt moment, pentru a te imboldi din nou, pana ce ajungi sa observi celalalt eu din fiinta ta. Astfel te indrepti spre acele laturi ale tale pe care nu le recunosti, pentru care esti pregatita.

Cu siguranta, insa, ca nu toate trasaturile de caracter pe care le consideram neplacute la altii, reflecta ori oglindesc acelasi lucru in propria noastra persoana? Sa luam, de exemplu, trasaturile unui alcoolic, casatorit cu o femeie care se opune obiceiului sau de a bea. Daca ea nu bea de loc, cum sa se reflecte asta asupra ei?

Pentru ca, in viata cuiva, sa-si faca aparitia unele trasaturi de caracter “enervante”, care sa declanseze astfel o reactie de judecata, critica, resentiment, ori automultumire, inseamna ca se intampla ceva cu planurile sufletului. Trebuie sa recunoastem ca aceste idei nu sunt pentru cei prea sensibili, dar daca viata ta functioneaza cum trebuie si crezi ca esti pregatit pentru marea liga spirituala, gandeste-te ca maestrul nu se enerveaza pe nimeni, in nici un fel de conditii si de aceea poate chema la el orice experienta, fara prejudecati ori sentimente de superioritate.

Prin intermediul prietenilor, al colegilor, chiriasilor, patronilor, copiilor si vecinilor, sufletul atrage adesea catre el trasaturi si caracteristici comune - dar care par a fi disimulate in altcineva. S-ar putea ca particularitatile modului in care sunt impartasite aceste caracteristici si trasaturi sa nu fie identice. Femeia din exemplul tau se poate intreba unde manifesta si ea comportamente specifice unei dependente, pierderea stapanirii de sine, sau manifestarea unei anumite slabiciuni. Cercetand prin introspectie, va vedea in ce mod da dovada de dependenta fata de vreo substanta, de alimente sau sex, ori poate are obiceiul prost de a-i teroriza emotional pe altii, sau de a-i judeca pe ceilalti. Prin acest mesaj, incercam o actiune foarte personala, asa ca fii atenta la el. In exemplul tau, sufletul intreaba de ce ar trebui cineva sa-l judece atat de aspru pe un alcoolic, atunci cand ai si tu aceeasi caracteristica in comun cu el, doar cu detalii diferite. Invers, adesea intruchipezi chiar tu, macar intr-o anume masura, acele trasaturi pe care te simti indemnata sa le indragesti si sa le admiri la ceilalti. Vezi, iti ajunge sa privesti in jur ca sa vezi de cine esti inconjurata - iar dintre acestia, cine iti starneste vreo reactie - si vei descoperi zone ale propriei tale dezvoltari spirituale, care solicita sa fie abordate si vindecate.

Ce spui, insa, de un om de afaceri posomorat, prost-dispus, care este enervat si deranjat de giumbuslucurile adolescentilor zgomotosi din apropiere? Vrei sa spui ca acesti adolescenti au caracteristici comune cu ale omului de afaceri?

Cand altcineva iti declanseaza o reactie de furie sau iritare, de enervare, de judecata sau gelozie, este posibil sa detii si tu, in personalitatea ta, caracteristici similare, care trebuie vindecate - sau poate ca ai atras spre tine trasaturi pe care eul tau superior iti cere sa le dezvolti, trasaturi pe care nu le arati de obicei. In cazul omului de afaceri, sufletul lui poate ca-i cere sa “se lumineze”, sa regaseasca bucuria, rasul si umorul, asa cum sunt intrupate de tinerii din jurul lui. Cu cat este mai rigid, cu atat va constata ca este mai mult inconjurat de cei care reprezinta veselie si jovialitate. In cazul lui, caracteristicile din celalalt pot parea chiar ca au aspectul de iresponsabilitate, pentru ca sufletul ii cere ca tendintele sale rigide sa se destinda si sa fie echilibrate prin veselie. De aceea, cei care sunt de obicei punctuali, ajung pana la urma sa se casatoreasca cu cineva care este permanent in intarziere. Contrariile se atrag, dintr-o ratiune minunata, plina de suflet.

"Iubeste-ti umbra" - Tradus si adaptat dupa Arielle Essex.

damaideparte.ro

"Acolo unde exista multa lumina, umbra este adanca." Goethe

vineri, 10 septembrie 2010

Damanhur - o incredibila utopie subpamanteana


Damanhur - o incredibila utopie subpamanteana

Existenta uriasului templu subteran Damanhur , supranumit Orasul Luminilor, a constituit multa vreme un secret pastrat cu strasnicie. Vastul complex de galerii si domuri subpamantene este cel mai mare din lume si, pana de curand, nici unui intrus nu i-a fost permis accesul aici...

La 30 de kilometri de orasul italian Torino se afla orasul subteran Damanhur , "sediul" comunitatii damanhuriene. Locuitorii sai sustin ca puternica lor baza sociala, spirituala si economica reprezinta un exemplu demn de urmat de catre intreaga omenire. Ei au propria constitutie, propria moneda (credito) si propria limba, folosita in ritualuri. Idealul declarat al damanhurienilor il constituie promovarea libertatii de exprimare si circulatie a ideilor, incurajarea creativitatii si "imbunatatirea sinelui", vazute ca pasi pe calea evolutiei superioare a speciei umane.

Istoria Damanhurului mentioneaza: "Primul tarnacop a lovit stanca intr-o noapte calda de august. Era anul 1978: o stea stralucitoare a strabatut, incet, cerul, lasand in urma ei un praf auriu, care s-a asternut pe pamant. Era un semn bun, era momentul prielnic pentru a incepe sapaturile in munte, catre inima Pamantului, pentru a construi un templu cum nu s-a mai construit de mii de ani. Trebuia sa fie facut cu mainile si vointa oamenilor, si nimeni nu trebuia sa stie de asta."



Existenta templului subteran a fost facuta publica abia in urma cu cativa ani, de catre un fost membru al comunitatii. De atunci, Damanhur si-a deschis portile si pentru vizitatori. Se poate patrunde in Damanhur printr-o intrare secreta, in spatele careia se afla un labirint de coridoare ce conduc spre o sala imensa, decorata cu simboluri oculte. Deasupra se afla cel mai mare dom de vitraliu din lume, cu un diametru de 10 metri si avand forma unei uriase roti de foc.

Pretutindeni, simbolurile evoca dualitatea existentei - barbat-femeie, bine-rau, Soare-Luna -, podelele sunt decorate cu mozaicuri iar peretii cu figuri in marime naturala, reprezentate dansand si luptandu-se. Toate acestea au fost lucrate exclusiv cu mana, asa cum au cerut intemeietorii. Fiecare incapere simbolizeaza un aspect al existentei: sala metalelor, unde viciul si virtutea duc o lupta fara sfarsit, sala pamantului, cu usile sale solara si selenara, sala oglinzilor si sala apei, unde peretii sunt decorati cu texte initiatice, scrise in limba secreta a comunitatii.

Serpii aurii care traverseaza peretii simbolizeaza "liniile" ce strabat Pamantul ca un urias sistem nervos - idee preluata din teoria meridianelor corpului uman, folosita in acupunctura. "Aceasta comunitate crede in frumusetea interactionarii creative - ne ocrotim si ne modelam reciproc, asemenea pietrelor dintr-un rau" - spun damanhurienii. Exprimarea convingerilor prin arta cantareste la fel de mult ca si credinta insasi.



Aici, femeile si barbatii sunt parteneri egali si isi unesc fortele completandu-se reciproc. Damanhurienii au un mod specific in care "se lupta cu fortele malefice": calatoriile astrale. Nu numai ca exista cursuri de felul acesta la Universitatea Damanhur , dar exista si o incapere speciala rezervata calatoriilor in timp si spatiu.

"Am fost in Egiptul antic si am vorbit cu faraonul - i-am spus sa construiasca o piramida la Dendera. Asa ca, atunci cand vei citi ca a fost descoperita o piramida, vei sti cum a ajuns acolo", povesteste cu nonsalanta o femeie. Persoana care detine cele mai multe dintre secretele comunitatii daman­hu­riene este Oberto Airaudi, fondatorul Damanhurului, pentru care calatoriile astrale au devenit deja rutina. "Raul este in noi si el trebuie indepartat; din ferici­re, sta in puterea noastra s-o facem. Daca ne vom folosi in mod rational libertatea, inclusiv pe aceea de a alege, vom evolua spiritual si, o data cu noi, o data cu fiecare individ in parte, si umanitatea va evolua spiritual" - spune el.

Cum simtul responsabilitatii priveste si mediul inconjurator, la Damanhur se construieste o biosfera imensa, un ecosistem cu propriul microclimat, care sa protejeze copacii - "antenele templului subteran". Damanhurienii lucreaza manual matasuri si tesaturi cautate de marii creatori de moda si picteaza tablouri care se bucura de o foarte buna cota pe piata de specialitate. Exista, de asemenea, o puternica linie de export pentru mancarurile si bauturile lor traditionale.



Povestile oamenilor care au renuntat la stilul propriu de viata si au venit la Damanhur pentru a duce aici o existenta spirituala, in comuniune cu natura si cu legile ei, sunt captivante. Sunt oameni care au vandut tot si au venit la Damanhur de departe, in speranta unui nou inceput. Unii au ramas, altii s-au intors dupa o vreme la viata "normala" - cu totii, insa, au avut parte de o aventura unica, au avut ceva de invatat din incercarea de a construi o lume in care conceptele-cheie sunt libertatea de expresie, respectul pentru natura, creativitatea si spiritualitatea.

vineri, 23 iulie 2010

Vindecare Emotionala si Psihica

Din 1936, treizeci şi opt de remedii cu flori descoperite de Dr. Bach au fost folosite pentru a restabili echilibrul emoţional şi psihologic al oamenilor, în timpul perioadelor de stres intens şi uşor.

Florile lui Bach, ca si alte remedii naturiste, trateaza persoana si nu boala sau simptomele acesteia si, in special actioneaza asupra starii emotionale a omului.

Edward Bach clasifica şapte stari majore emotionale si psihice:


* Teama
* Nelinistea, incertitudinea
* Interes insuficent pentru a trai in prezent
* Singuratate
* Sensibilitate extrema la influenţele şi ideile altora
* Deznădejde sau disperare
* Grija exagerata pentru binele altora

Metoda SOARELUI

Din toate plantele pe care le-a studiat, dr. Edward Bach a dorit mereu sa realizeze "o metoda de tratament simpla, usor de folosit, la indemana tuturor, complet nedureroasa si blanda, fara reactii neplacute sau crize de vindecare. Ceea ce a si reusit, remediile sale neavand contraindicatii sau interdictii de administrare in paralel cu alte tratamente.
Parasind laboratorul unde-si desfasura activitatea, Bach pleaca in Tara Galilor, de pe ale carei campii culege in sticlute roua de pe diferite plante, individual si separat de la aceeasi planta crescuta si la umbra, si la soare. Caldura soarelui era esentiala pentru extragerea proprietatilor plantei, iar roua avea proprietati vindecatoare. Iata cum a descoperit dr Bach, la 43 de ani, urmandu-si destinul, primele 20 de remedii florale, prin asa-numita metoda a soarelui.

FRICA

Cretisoara – frica de lucruri cunoscute / timiditate
Trandafir salbatic – teroare/ panica
Corcodus – frica de a-si pierde mintile
Plop tremurator – temeri si griji de origine necunoscuta
Castan rosu – Grija excesiva pentru altii

NELINISTE, INCERTITUDINE

Cerato – cautarea sfaturilor si a acceptului din partea celorlalti
Porumbar salbatic – nesiguranta
Gentiana – descurajare/ deznadejde cauzata de un motiv cunoscut
Orz salbatic – Lipsa de speranta / Predare fara lupta
Carpen – Sentiment permanent de “luni dimineata”
Ovaz salbatic – incertitudinea de a fi pe drumul bun in viata

INTERES INSUFICIENT PENTRU VIATA

Vita alba – Stare de visare/ Lipsa interesului fata de prezent
Caprifoi – A trai in trecut
Maces – Resemnare / Apatie
Maslin – Lipsa energiei
Castan alb – ganduri nedorite
Muguri de castan salbatic – imposibilitatea de a invata din greseli
Mustar – tristete fara motiv

SINGURATATE

Vioreaua de balta – Orgoliu/ Detasare
Slabanog (Impatiens) – Nerabdare
Iarba neagra – Egocentrism

HIPERSENSILITATE

Turtita mare – framantari mentale in spatele unei fete vesele
Tintaura – lipsa vointe si lingusire
Nuc – protejare impotriva schimbarii sau influentelor din afara (prezent sau trecut)
Ilice – Ura/ Invidie/ Gelozie

DEZNADEJDE, DISPERARE

Zada/ Larita – Lipsa de incredere
Pin – Sentiment de vinovatie
Ulm – Coplesire de responsabilitati
Castan comestibil – Suplicii extreme la nivel mental
Steaua din Bethlehem/ Balusca – Efecte secundare ale unui soc
Salcie galbena – Ranchiuna/ Resentimente
Stejar – Epuizare, dar se continua lupta
Mar paduret – Ura de sine/ sentimentul de murdarie

GRIJA EXCESIVA PENTRU CEILALTI

Cicoare – Egoist/ Posesiv
Verbina – Entuziasm excesiv
Vita de vie – Tiranie / Inflexibilitate
Fag comun – Intoleranta
Apa de izvor – Abnegatie

luni, 5 aprilie 2010

Daca vrei, cu adevarat....., poti !


Multora dintre noi ne place sa ne simtim deprimati, pentru ca atunci cand parem deprimati oamenii ne compatimesc si asta ne face sa ne simtim mai bine. Adoram sa-i auzim pe altii compatimindu-ne si ne purtam ca si cum ne-ar placea sa primim laude pentru cat de greu o ducem. Dar a te balaci in autocompatimire nu te va face fericit si nici nu-ti va rezolva problemele. In loc sa te plangi de problemele tale ca sa atragi simpatia celorlalti, incearca sa vezi partea buna in orice situatie.
Dar sunt situatii in viata cand este potrivit sa iei lucrurile in serios. Cu toate acestea, in orice situatie se afla un prilej de bucurie. Daca intelegem scopul incercarilor la care ne supune viata si invatam cum sa rezolvam problemele atunci cand apar, atunci fericirea devine posibila! Incercarile vin pentru a scoate la iveala necesitatea unei schimbari si/sau pentru a ne furniza o ocazie pentru progres.

Un proces de rezolvare a problemelor, care este foarte util in tratarea situatiilor dificile este:

1. Accepta faptul ca ai o problema.
- nu exista nicio cale pentru a rezolva o problema daca nu-i recunosti existenta. Nu este nimic rau sa ai probleme in viata. Din cand in cand apar probleme care merita sa fie ignorate. Dar de cele mai multe ori este important sa accepti faptul ca ai o problema.

De exemplu: poate te-ai aflat in situatia sotului care isi intreaba sotia: "Ce-i cu tine scumpete?" Cu o raceala de gheata, cu capul inaltat mandru si cu buzele stranse, ea raspunde: "Nimic". Nu exista nicio cale de a rezolva o problema atata vreme cat insisti ca nu s-a intamplat nimic.

2. Descrie problema.
- odata ce ai recunoscut ca exista ceva ce nu merge bine in viata ta, actioneaza rapid pentu a defini exact despre ce este vorba. Timp, energie si emotii sunt total risipite cand incerci sa rezolvi generalitati de genul "lucrurile nu merg bine". Uneori cand ii intreb pe oameni: "Ce nu merge? Cand a inceput totul? Ce simti ca s-a intamplat?", de multe ori primesc un raspuns total neproductiv ca: "Nu stiu."

Oamenii sufera adesea chinurile stresului timp indelungat, doar pentru ca nu sunt dispusi sa izoleze si sa descrie problemele pe care le au. Cred ca este foarte important sa intelegem ca exista o solutie pentru fiecare problema cu care ne confruntam.

3. Stabileste solutia si incepe sa actionezi corespunzator.
- odata ce ai stabilit solutia si ai descris-o in cuvinte, o parte importanta a procesului este sa incepi sa actionezi conform afirmatiilor tale. Inainte de a incepe sa actionezi, verifica fiecare detaliu al solutiei.

Chiar daca lucrurile pot parea imposibil de realizat, alege un curs de actiune si apuca-te de treaba.

4. Nu mai vorbi niciodata despre problema ci doar despre solutie.
- ultimul pas in procesul de rezolvare al unei probleme este momentul in care majoritatea dintre noi se poticnesc. Niciodata, dar absolut niciodata nu mai vorbi despre problema! Vad frecvent oameni care nu cauta cu adevarat o solutie ci doar o alta persoana careia sa-i povesteasca ce s-a intamplat.

Vorbind mereu despre problema, nu numai ca nu vom reusi niciodata sa o rezolvam, dar exista tendinta de a o amplifica si de a inrautati lucrurile.

Odata ce ai identificat cea mai buna solutie posibila si ai inceput sa actionezi, vorbeste numai despre solutie.

Multi dintre noi traiesc cu problemele lor o perioada atat de lunga, incat solutia dispare in acest proces. Este posibil sa alegem in orice moment un curs de actiune diferit.

Putem alege o viata plina de bucurie si fericire, o viata libera de teama si ingrijorare. Abraham Lincoln a spus: "Fericirea este o stare a mintii. O persoana este atat de fericita pe cat se hotaraste sa fie."

Tu poti spune: "Tu nu stii ce probleme grave am eu!"

Raspunsul meu este: Fericirea este o alegere, o optiune de viata pe care toti putem sa o facem.

Primul lucru pe care trebuie sa-l stim despre teama si neliniste este ca acestea sunt in cea mai mare parte creatii ale imaginatiei noastre. Desigur, teama este resimtita ca foarte reala, dar de cele mai multe ori ne-o inducem singuri, doar ca rezultat al unor experiente anteioare.

Psihologii pediatri spun ca ne nastem doar cu doua feluri de teama: teama de zgomote puternice si teama de a cadea. Toate celelalte tipuri de temeri le invatam in copilarie, ca urmare a interactiunii cu oamenii din jurul nostru sau sunt datorate circumstantelor din viata noastra. Teama se sadeste in subconstientul nostru in multe feluri: de catre parintii nostri care folosesc teama pentru a ne disciplina sau pur si simplu din ignoranta; prin experiente inspaimantatoare in copilarie; prin filme de groaza sau programe terifiante; prin carti pline cu imagini inspaimantatoare.

Fie ca teama este imaginara sau este rezultatul unor experiente induse de ceilalti, stim ca ea este acolo. Emerson a spus: "Nu a invatat lectia vietii cel care nu-si invinge in fiecare zi teama."

Orice problema ai avea, poti sa o rezolvi daca iti pui in minte acest lucru!

sâmbătă, 3 aprilie 2010

Dilema...

Deci,.... pentru voi, poate, pare un inceput (ce scriu acum), pentru mine e nesfarsit.
Dupa cum ati vazut, pe mine ma intereseaza foarte mult partea spirituala a vietii, ma preocupa tare, prea tare ar spune unii, incat am ajuns sa fiu catalogata... Dar... in final, nu-mi pasa. Tot ce tine de karma, de evolutia sufletului, de puterea de a fi sau a deveni ceea ce "esti deja", de a intelege sau a gasi "calea" (pe care o stiu, de fapt, doar ca nu pot, inca)....

Ce este corect a face?

- sa-i "pedepsim" pe cei care, constiinta noastra ne spune ca, gresesc? (pedepsim = ma refer la faptul de a spune verde-n fata si sa le dam o lectie pentru a putea invata si ei din greselile pe care le fac, binenteles, cu conditia iertarii (aceluia ce a gresit), deoarece majoritatea o iau ca pe o ofensa...)

- sa-i iertam, pur si simplu, si sa mergem mai departe... (cum o fi,... o fi...)
???!!!

In final, sinceritatea este cea mai importanta ( spune si porunca Domnului), dar daca eu sunt total directa si sincera, astfel dand si o "lectie" celui ce m-a suparat, oare nu-l jignesc (prea mult spus), nu-l fac sa se simta neindreptatit sau socat pana la a-mi purta pica pentru cele spuse?

Sau e mai bine sa-i atrag atentia cat mai exact cu putinta si sa impachetez vorbele (pana nu mai intelege, de fapt, adevaratele simtaminte) astfel incat sa nu ranesc profund pentru a-mi asigura iertarea (vezi articolul http://psihologic.blogspot.com/2007/12/despre-iertare-sikarma.html
Pentru mine asta reprezinta o dilema profunda.
Stau, observ, vad si tot nu pricep.

Din anumite p.d.v. pare mai buna prima optiune, dar..., totusi, karma?!!!!

Va doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi!

sâmbătă, 20 martie 2010

David Bruce Hughes - 2012 Singularitatea din Matrice

In acest filmulet nu este vorba doar despre 2012, cat mai ales despre Sine, despre ce conteaza in aceasta lume.... merita vazut pana la capat.


http://www.aum.ro/video/filme/david-bruce---2012-singularitatea-in-matrice.html


Acest David Bruce Hughes (se spune ca....) este unul dintre cei mai mari cunoscători ale învăţăturilor ezoterice şi ştiinţei înălţării Conştiinţei din ziua de astăzi. El este de asemeni şi un autor, astrolog Vedic şi compozitor cu numeroase CD-uri şi cărţi dedicate vieţii spirituale. Şi-a petrecut peste 30 de ani la picioarele guru-ului său, studiind înţelepciunile vedice în unele din cele mai sacre locuri de pelerinaj din India. Este de asemeni un profesor învăţător maestru spiritual şi un prezentator al unor fascinante conferinţe peste tot în lume.

miercuri, 10 martie 2010

Inca un pic de astro..... :)

Astrologii din toate timpurile s-au straduit sa studieze si sa incadreze in felurite categorii influentele astrale transmise de catre planetele din sistemul nostru solar. Pentru astrologii din vechime, cand sistemul solar se reducea la cele doua luminarii (Soarele si Luna) si cinci planete vizibile, influenta stelelor fixe era determinata de corespondenta existenta intre o anume stea si una sau mai multe planete. Se putea vorbi astfel de influenta solara, martiana, etc..

De la descoperirea planetelor transaturniene (Uranus, Neptun, Pluto) putem vorbi de caracteristici uraniene, neptuniene sau plutoniene ale stelelor fixe si vom “actualiza” clasificarea vechilor astrologi pe baza noilor informatii de care dispunem.




SOARELE

Ptolemeu, in TETRABIBLOS, amintea despre SOARE urmatoarele: “Actiunea naturii esentiale a Soarelui s-a dovedit a fi incalzirea si, intr-o anumita masura, uscarea […] “

Planeta diurna, masculina, dominata de elementul FOC, dominata de calitatile CALD si USCAT iar din punct de vedere al sanatatii guverneaza vitalitatea generala a nativului, metabolismul, centrii nervosi de comanda, sistemul de control endocrin si functia de distributie a sangelui. Este asociat inimii, pancreasului, cortexului cerebral in ansamblul sau si plexului solar. Diferentierea intre “al meu” si “strain” este specifica SOARELUI si de aceea el este corelat cu sistemul imunitar. Simturile guvernate de catre SOARE sunt tactilul (impreuna cu VENUS si JUPITER) si vederea.

Psihologic este semnificatorul mandriei, vointei, ambitiei, elegantei, compasiunii, generozitatii, stralucirii. Poate determina o constiinta morala puternica si va indica un sistem de gandire bazat pe sinteza si obiectivitate, penetrant, expansiv, realist. Este in stransa legatura cu gandirea si se refera la natura extravertita determinand nativul sa isi raporteze actiunile la ceea ce este necesar, “cautat”, “cerut” de catre societate iar functia reprimata este sentimentul deoarece nativul se fereste sa judece lumea in termeni de tipul “imi place” sau “nu imi place”.

In aspecte negative vom asista la o transformare a ambitiei in egocentrism, nevoia de a straluci va naste grandomania, iar eleganta va fi un indicator al narcisismului. Orientarea excesiva catre exterior va determina saracia spiritului si impulsivitate. Apare tendinta de a conduce prin teroare, dorinta de a pedepsi va lua locul generozitatii si compasiunea va fi inlocuita de aroganta.

SOARELE este cel mai important semnificator al norocului si pozitiei sociale pe care individul o poate ocupa pe parcursul vietii. Reprezinta tatal, seful, autoritatea, eroul (cel ce infaptuieste ceva deosebit, iese din multime), sansa de renume, cariera.

Din punct de vedere profesional apare o orientare catre creatie si catre exterior. Activitatile artistice si functiile de conducere sunt extrem de favorizate. Tot SOARELE poate indica si un excelent moderator in orice profesie sau context social.
CUVANT CHEIE: CONSTIINTA


LUNA

In TETRABIBLOS descoperim calitatile feminine ale LUNII:

“Influenta cea mai puternica a Lunii o constituie umezirea, probabil din cauza ca se afla aproape de Pamant si din cauza umezelii emanate de acesta. Actiunea sa, prin urmare, este chiar aceasta, de a inmuia si a cauza putrefactia corpurilor, in cea mai mare parte[…]”

Influenta sa este RECE si UMEDA, dominata de elementul APA, natura sa este nocturna, pasiva, receptiva. Este corelata cu principiul maternitatii, in stransa legatura cu gestatia, reproducerea si dezvoltarea. LUNA domina gustul.

Din punct de vedere al sanatatii, LUNA domina toate functiile inconstiente ale organismului si apa din organism, sistemul limfatic, digestia, acumularea de materie (grasime, apa in tesuturi, etc.), fecunditatea, lactatia. Luna patroneaza viata subconstienta si visele. Dezechilibrul (insuficienta sau excesul) energetic de natura lunara va duce la scaderi sau cresteri in greutate mergand pana la obezitate sau slabire excesiva, stari de angoasa, lesin, somn tulbure, diverse probleme de sterilitate. LUNA reprezinta masele si poate indica si natura epidemica a unor maladii.

Plasarea LUNII in tema astrologica ne va lamuri asupra naturii intime a nativului, ne va dezvalui natura vietii interioare, ne va vorbi despre presentimentele si visele acestuia.

LUNA determina ceea ce dorim sa transpunem in fapt sau sa exprimam intr-o forma sau in alta iar expresia sau actiuunea rezultata este indicata de catre SOARE. Ea este in stransa legatura cu viata infantila, cu copilaria, ne leaga de trecut, predispune la tendinte contemplative si la atitudine pasiva.

Functia psihologica ce caracterizeaza cel mai bine influenta lunara este intuitia iar cea reprimata senzatia. Gandirea si sentimentul sunt si ele partial refulate. Tipul visatorului mistic sau al vizionarului dar si al prizonierului unei lumi fantastice pot fi determinate de influenta lunara.

LUNA va determina tipul INTROVERTIT dupa cum SOARELE va reprezenta EXTRAVERTITUL. Imaginatia si sensibilitatea sunt amplificate si capata un rol esential in comportament dar si in modul in care nativul percepe lumea.

Din punct de vedere socio-profesional LUNA poate indica o canalizare a sensibilitatii in domeniul artistic, o retraire a copilariei prin lucrul cu copiii (educator, invatator, etc.) dar poate indica si o orientare catre meserii ce il leaga pe nativ de apa (pescuit, navigatie) sau se refera direct sau indirect la securitatea individului (paza), la ceea ce este necesar vietii (alimentatie). Intelegerea intuitiva a naturii umane poate orienta nativul catre psihologia abisala.

CUVANT CHEIE: PRESIMTIRE


MERCUR

Vom apela din nou la TETRABIBLOS pentru a evidentia trasaturile mercuriene [***]

Influenta sa este USCATA si RECE si se va corela cu varsta adolescentei, cu micile studii (incluzand liceul), micile calatorii (in tara sau mai scurte de 3 zile), cu comunicarea, receptivitatea prin intermediul simturilor (in special mirosul) si reprezinta reactia la stimulii externi. Guverneaza inteligenta si capacitatea de a discerne.

MERCUR este un indicator al indemanarii si capacitatii de a ne “descurca” in diverse situatii si va arata, impreuna cu LUNA capacitatea noastra de adaptare la mediu. Pentru fiecare dintre noi va reprezenta modul in care ne exprimam gan
durille, vorbirea si capacitatea de a ne face intelesi.

Din punct de vedere psihologic MERCUR determina cerebralitatea, iar functia psihologica cea mai apropiata de natura sa este senzatia si cea care contrasta si este reprimata de catre natura mercuriana este intuitia. Nevoia de comunicare cu mediul dublata de nevoia de a prelucra informatiile pe cont propriu fara a se raporta la un dat obiectiv va determina in cele mai multe cazuri tipul introvertit (in semn de PAMANT – DOMICILIU NOCTURN – FECIOARA). In cazul in care energia este orientata catre persuasiune (in semn de PAMANT – DOMICILIU DIURN – GEMENII) va genera tipul extravertit. MERCUR dominant va fi subtil, ingenios, dezinvolt dar si smecher, superficial, dornic sa parvina.

“Gandirea la rece” poate reprezenta solutia depasirii a nenumarate probleme dar il va priva pe nativ de multe experiente oferite de o reala implicare afectiva.

MERCUR va guverna din punct de vedere al sanatatii toate schimburile ce au loc intre organism si mediu (circulator, respirator, etc.), transmiterea de informatii din mediu catre organism in scop adaptativ . Domina plamanii, laringele si glanda tiroida, nervii si capilarele sanvine; tot MERCUR domina din punct de vedere astrologic bratele dar si toate organele pereche.

Perturbarea energiei mercuriene se poate exprima prin tremuraturi, ticuri, incapacitate de concentrare, deficiente ale vorbirii, halucinatii vizuale sau auditive, probleme de memorie sau respiratorii, epilepsie, hipersensibilitate, este implicat partial si in deficientele locomotorii si patroneaza si afectiunile de orice natura ale bratelor.

MERCUR este asociat cu fratii, surorile, verii, vecinii, colaboratorii, intermediarii.

Ca profesie poate indica munca de cercetare, orice meserie ce solicita extrem de multa pricepere si indemanare sau care implica lucrul manual, se leaga de comunicare sau calatorii. MERCUR este si patronul hotilor si excrocilor.

CUVANT CHEIE: RELATIE



VENUS

Ptolemeu ne vorbeste in TETRABIBLOS astfel despre VENUS:

“…actioneaza in mod contrar (lui JUPITER, N.A.); caci incalzeste moderat datorita apropierii de Soare, dar in principal umidifica, asemeni Lunii, din cauza cantitatii de lumina proprie si pentru ca isi insuseste emanatiile din atmosfera umeda ce inconjoara Pamantul”.

VENUS considerat “micul benefic”, considerat ca simbol al vietii sentimentale, al artei si placerii, al bucuriei de a fi are o influenta UMEDA si CALDA cu valoare de fertilizare, armonizare, infrumusetare. Este in stransa legatura cu sentimentul sau judecata afectiva, acel “imi place”. Raportarea se va face la exterior deoarece natura calda obliga la stralucire si apare necesitatea de a fi remarcat si admirat.

Domiciliul in TAUR va cultiva fertilitatea in toate formele sale iar cel din BALANTA va transforma stralucirea intr-un mod de viata.

Bunul gust devine esential, apar preocupari legate de arta dar si de viata mondena (expozitii, prezentari de moda, etc.). Finantele sunt favorizate si sporite prin asocieri sau investitii calculate.

Apare riscul de a deveni extrem de posesiv sau de a incerca sa transforme totul intr-un factor generator de placere, senzualitatea poate fi exacerbata. Cand energia venusiana este grav perturbata apare o inclinatie catre refuzarea toatala a argumentelor logice, o hiperactivare a libidoului pana la desfrau, agrementul, distractia, de orice forma si in orice mod, devine un tel al existentei iar incapatanarea ia locul bunei vointe. Pierderile financiare datorate unei vieti nechibzuite pot conduce nativul la ruina.

Simtul guvernat de catre VENUS este tactilul (impreuna cu SOARELE si JUPITER).

Din punct de vedere al sanatatii VENUS guverneaza toate functiile ce conduc catre placere si relaxare, poftele. Ea patroneaza pielea si rinichii, gura, gatul, mucoasele, cerebelul, dar si coloana vertebrala impreuna cu SOARELE si SATURN.

Dereglarile caracteristice sunt tulburarile de echilibru, lipsa de suplete, probleme ale tonusului muscular.

VENUS este asociata cu iubita, amanta, distractia, placerea resimtita sau produsa, gustul.

Profesional orienteaza catre tot ceea ce are legatura cu frumosul (decorare, arta, moda, etc.), catre divertisment sau orice are legatura cu acesta. Categoria sociala indicata de un VENUS bine plasat este medie iar varsta la care influenta sa se manifesta cel mai pregnant este adolescenta.

CUVANT CHEIE: SIMTIRE


MARTE

Vom descoperi in TETRABIBLOS natura lui MARTE ca fiind

“…in principal sa usuce si sa arda, in conformitate cu culoarea sa de temut si din cauza distantei mici a acestuia de Soare, caci sfera Soarelui se afla chiar dedesubtul lui.”

MARTE reprezinta latura activa si energia consumata, dominat de FOC perceput energetic drept CALD si USCAT. Domina pasiunile ce ne anima, tot ceea ce ne face viata mai palpitanta, lupta, orgoliul, ambitia dar si ostilitatea manifestata sau resimtita.

Pasiunea ce anima si intretine energia martiana, impulsivitatea, instinctul tin de senzatie dar si de sentiment. Se manifesta intr-o maniera expansiva, agresiva. Apare o tendinta de a domina si impune, de a cuceri. Orientarea catre exterior, dorinta de a supune obiectul determina o tipologie extravertita.

MARTE va fi asociat cu atitudinea voluntara, fermitatea actiunii intreprinse cu pasiunea nestapanita, va semnifica neexploratul, intensitatea sentimentului, dar si lupta, rivalitatea, agresivitatea. MARTE favorizeaza initiativa (sau voluntariatul) si indrazneala, uneori mergand pana la eroism.

Perturbarile martiene duc catre sadism sau lipsa unei motivatii, raniri fizice frecvente, frustrari si rivalitati la tot pasul.

Din punct de vedere al sanatatii MARTE este corelat cu tot ceea ce tinde sa accelereze si sa exteriorizeze, cu senzatiile acute, fierul din organism, sangele.

Patroneaza organele genitale externe, nasul, hematiile, musculatura ca intreg.

Perturbarile apar intr-o maniera violenta, exploziva. Ranirile prin foc sau metal sunt cele mai frecvente, migrenele si durerile de dinti sunt tot de natura martiana. Starile febrile, infectiile, anemia, hemoragiile puternice, dar si problemele cardiace acute sau anevrismul cerebral au tot o semnatura martiana.

Este asociat vazului alaturi de SOARE.

In tema natala MARTE va indica domeniul in care nativul va avea de depasit cele mai multe obstacole dar si unde va prima instinctul.

Plasarea lui MARTE langa o stea ce confera sansa militara va orienta cariera nativului in aceasta directie. Orice domeniu in care un cuceritor se poate exprima este favorabil manifestarii energiei martiene. Dorinta de nou trebuie satisfacuta (cercetare, experimentare, etc.). Chirurgia poate fi o optiune viabila daca JUPITER si MERCUR sunt bine plasate dar si orice cariera in care pericolele ce trebuie infruntate sunt suficient de stimulative (dresura, paza si ordine, risc financiar).

Instinctul in forma pura il poate orienta catre o defulare a violentei in profesia de macelar sau chiar asasin.

CUVANT CHEIE: ACTIUNE



JUPITER

“Marele benefic” cum este supranumit de catre astrologi are, in viziunea lui Ptolemeu rolul de mediator intre forta expansiva martiana si racirea specific saturniana.

JUPITER este un simbol al expansiunii personalitatii individului, al tendintei de a extrage din mediu “resursele” necesare dezvoltarii personalitatii individuale. Perioada de dezvoltare poate fi perceputa ca pe o foame de senzatii, sete de a descoperi lucrui noi, de a invata. Confirmarea sociala a reusitelor este extrem de importanta pentru nativ si de aceea titlurile, diplomele, recunoasterile vor juca un rol important in aceasta perioada de dezvoltare. Expansivitatea jupiteriana nu este insa agresiva, ea bazandu-se pe o conlucrare cu mediul in vederea atingerii scopurilor pe care nativul si le propune.

Actiunea sa este UMEDA si CALDA, specifica elementului AER si reprezinta maturizarea fiintei. Functia psihologica aflata in stransa legatura cu tipul jupiterian este senzatia. Poate apare o orinetare extravertita ce il va face pe nativ sa caute desfatari in lumea exterioara sau conlucrarea cu mediul va trezi in nativ dorinta de autocunoastere si orientarea ce va predomina va fi cea introvertita.

In ambele cazuri, in aspecte pozitive natura jupiteriana il va inzestra pe nativ cu multa bunavointa fata de semeni, incredere in fortele proprii si in cele ale celorlalti, optimism, pacifism, generozitate dezinteresata. JUPITER va desemna protectorul de care fiecare dintre noi are nevoie intr-un anume moment al vietii dar si sansa care ne este oferita si de aici apare denumirea de “planeta norocului” sau “marea sansa”.

In aspecte negative indica un nativ ce cauta exclusiv placerea in lumea exterioara si socializeaza pana acolo unde se pierde pe sine.

Din punct de vedere medical el protejeaza, regleaza, dezvolta. Este in stransa legatura cu procesul de crestere al fiintei umane. Functiile protectoare jupiteriene sunt reprezentate la nivel fizic prin activitatea ficatului. Atitudinea optimista specific jupiteriana este tradusa la nivel fizic prin efectul antidepresiv si prin reglaje la nivel emotional.

Tulburarile de energie jupiteriana se manifesta la nivel emotional prin instalarea depresiei, apetit exagerat cepoate conduce la obezitate dar si prin scaderea apetitului si chiar aparitia anorexiei, prin patolologii hepatice sau diverse intoxicatii sau chiar otravire (in relatie cu PLUTO).

Este asociat simtului tactil alaturi de VENUS.

JUPITER, din punct de vedere al predestinarii simbolizeaza protectia prmita sau oferita pe parcursul vietii, sansa, onorurile si bogatia acumulata. In aspecte favorabile indica parteneriate fructuoase si realizari cu caracter oficial (contracte, demersuri cu caracter juridic, etc.). In aspecte nefavorabile, in special cu MERCUR anunta contracte problematice sau necazuri cu legea, anularea protectiilor.

Imaginea jupiteriana este asociata cu protectorii, bancherii, clericii, medicii dar reprezinta si o imagine a tatalui (impreuna cu SOARELE)

Profesional va orienta catre pozitii din care nativul poate ajuta, sprijini (preot, medic, consiliere de orice fel, etc.), va favoriza legatura cu strainatatea (import-export sau orice meserie ce presupune calatorii frecvente in afara tarii) dar domina si toate pozitiile sociale caracterizate prin exercitarea unui anume tip de autoritate.

CUVANT CHEIE: EXPANSIUNE



SATURN

Actiunea principala determinata de SATURN, dupa cum ne este ea prezentata de catre Ptolemeu in TETRABIBLOS este aceea de a raci. Vom vorbi despre calitatile saturniene ca fiind similare celor ale elementului PAMANT cu dominanta USCATA si RECE.

Esenta saturniana este reprezentata de catre puterea autocontrolului, autoconservarii. Este asociata cu gravitatea unor momente sau decizii, tristetea, singuratatea (sau insingurarea), incetinirea, abstractia. Reprezinta forta morala obtinuta prin perseverenta, in timp, datorata incercarilor la care nativul este supus. Guveneaza batranetea si frustrarea data de incapacitatea de a actiona asa cum dorim. Natura sa este sterila, retrasa, tacuta.

Functia cea mai apropiata naturii sale grave este senzatia orientata catre sine ce conduce la autoobservare si autocontrol. Apar dificultati de exprimare, pasivitate aparenta, stapanire de sine si in general este gresit perceput sau total neinteles.

Organizarea si atentia acordata detaliului devin importante, adversitatile sunt suportate ca si povara responsabilitatii iar nativul va fi marcat de atitudinea mediului perceputa ca fiind ostila inca din copilarie de unde si prudenta sa aparent nejustificata.

Tipul saturnian pur uraste surprizele si tot ceea ce il poate determina sa isi schimbe ritmul obisnuit. Relatia armonioasa cu JUPITER va determina insa o pozitie sociala favorabila sau realizari importante ce rezista in timp.

Din punct de vedere medical SATURN domina fenomenele de solidificare si cristalizare. Influenta sa este in stransa legatura cu formarea sistemului osos dar si cu activitatea vezicii biliare. Guverneaza pielea si parul (impreuna cu VENUS), dintii, fenomenul de imbatranire dar si cicatrizare. Singuratatea saturniana poate reprezenta cauza depresiei iar apasarea constanta, presiunea la care este nativul supus poate duce la scleroza, anorexie.

Fragilitatea sistemului osos, fracturile, problemele incheieturilor, in special genunchii dar si articulatiile bratelor (impreuna cu MERCUR) poarta o semnatura saturniana.

Energia saturniana grav perturbata poate determina depuneri anormale, fenomene artrozice, pierderi de mobilitate.

Simtul dominat de catre SATURN este mirosul ce va fi transpus la nivel simbolic prin prudenta (adulmecarea pericolului). Tot SATURN va domina insa si auzul.

SATURN simbolizeaza fatalitatea, ambitiile si suferinta, incrancenarea dar influenteaza recunoasterea sociala (impreuna cu JUPITER) si elevarea. Acceptarea responsabilitatilor si depasirea incercarior vor detrmina un caracter puternic si disciplinat.

Conduce catre profesii ce valorifica constructia pe termen lung, izolarea (cercetare, stiinte abstracte) dar si capacitatile sale de a administra, gestiona (administrare, functionar) cat si pasiunea pentru tot ceea ce este vechi (arhivar, muzeolog, arheolog, geolog)

CUVANT CHEIE: PRUDENTA




PLANETE TRANSPERSONALE

Am prezentat influenta planetelor pe care astrologii le numesc personale deoarece ele se refera la spectrul experientei individuale. In continuare vom vorbi despre trei tipuri de influenta ce depasesc granitele individului si se refera mai mult la trasaturi imprimate de catre societate, de catre epoca in care ne-am nascut si indica reactia nativului la mentalitatea epocii.

Stelele fixe dominate de aceasta influenta sunt deosebit de puternice si marcheaza cel mai adesea indivizii care au o contributie activa la construirea societatii viitorului


URANUS

URANUS a fost descoperit in anul 1781, intr-o perioada de importante schimbari la nivel social. Descoperirea sa coincide cu descoperirea unor noi modele de organizare a vietii sociale determinate de miscari politice dar si de uimitoare progrese tehnologice. Orbita excentrica a planetei se poate corela cu caracterul rebel nonconformist, cu dorinta permanenta de schimbare si inacceptarea limitarilor impuse.

Aceasta influenta este fixata de plasarea planetei dincolo de granita saturniana. Asocierea sa cu semnul VARSATORULUI se refera la transformare prin viziune holistica, profund umanista si metode originale.

Natura sa activa transformatoare il leaga de elementul FOC dar care emana o caldura temperata.

.URANUS este considerat octava superioara a lui MERCUR si daca acesta se refera la cunoasterea prin intermediul simturilor si a analizei, URANUS se refera la unificare, perceptie fulgeratoare survenita dincolo de constiinta obisnuita. El este si un semnificator al tehnologiei de varf, al erei informatie si al adaptarii prin informare si reinventare.

Din punct de vedere psihologic, actiunea sa este excelent reprezentata de catre procesul de individuatie. Fnctia psihologica este reprezentata de o modelare a gandirii in functie de intuitie.

Din punct de vedere al sanatatii vom vorbi de procese violente si imediat vizibile la nivel cutanat(eruptii) de natura USCATA si CALDA. URANUS este asociat si cu toate procesele de control, comanda si indeplineste un important rol in circulatia energiei la nivelul centrilor de forta.

Patologia va fi legata de crizele neobisnuite, exagerate, probleme psihosomatice, ticuri, afectiuni cu caracter alergic (reactia la o anume norma impusa).

Asocierea cu semnul VARSATORULUI il face pe URANUS sa domine, impreuna cu SATURN, aparatul locomotor.

Profesional va tinde sa orienteze nativul catre o cariera in domeniul tehnologiei de ultima ora, orice domeniu in care imprevizibilulul joaca un important rol. Este foarte potrivit pentru a descoperi, inventa, inova. Aspectul profund uman il poate determina pe nativ sa aleaga o cariera in sfera socialului, a politicii. Posibile legaturi cu organizatii ce doresc sa creeze sau sa implementeze o ideologie noua.

CUVANT CHEIE: INDIVIDUALIZARE


NEPTUN

Planeta a fost descoperita in anul 1846, in timpul unei conjunctii cu SATURN, cand tranzita ultimele grade ale VARSATORULUI. Il vom privi ca pe un pas dincolo de URANUS. Anul 1846 a adus doua evenimente marcante ce tin de natura neptuniana: a avut loc o demonstratie publica ce a certificat eterul ca anestezic si

mormonii (adepti ai curentului religios crestin mormonism) membri ai “Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints” au emigrat in masa din Illinois catre vestul Statelor Unite.

Aceste doua evenimente ce par sa nu aiba nici o legatura intre ele pun in evidenta natura neptuniana pe care o vom caracteriza ca un “anestezic al constiintei”. Aceasta influenta este prin excelenta subtila si se manifesta prin integrarea arhetipului, miticului in cotidian, prin idealuri si vise ce nasc certitudini aparute de niciunde pe cai necunoscute noua.

Miscarile religioase pot oferi certitudini bazate pe profetii inspirate. Aceasta este natura neptuniana manifesta. O vom corela din punct de vedere psihologic cu intuitia introvertita ce naste tipul profetic.

Visul, betia, drogurile, tot ceea ce altereaza constiinta normala sau ofera acces catre un al tip de cunoastere, de explorare a propriei fiinte are o dominanta neptuniana. NEPTUN mai este asociat transei, clarviziunii.

La nivel energetic va fi corelat cu activitatea celui de al 7-lea centru de forta si va indemna fiinta umana sa depaseasca iluzia pe care el insusi o creeaza.

Medical ii vom asocia maduva spinarii, lichidul cefalo-rahidian si este in stransa legatura cu capacitatea organismului de a presimti, de a intui o anume forma de pericol.

Este considerat octava superioara a planetei VENUS si va indica in tema natala modul in care fiecare dintre noi isi reprezinta idealul, sensul vietii.

Profesional il vom corela cu marile vise si cu marii visatori. Corelat cu aspecte astrale formate in semne FIXE sau cu o predominanta a elementului PAMANT se poate referi la o intuitie de invidiat manifestata in domeniul financiar. Poate indica marii vindecatori, hipnotizatorii, bioenergoterapeutii. Accesul oferit prin dezvoltarea altor functii psihice decat cele comune il califica pentru a fi medium, psiholog, preot.

Ca octava superioara a lui VENUS si patron al iluziei domina manifestarile artistice in care iluzia joaca un rol central (fotograf, regizor, etc.) dar si dansator, coregraf.

Dorinta de a elibera lumea de valul iluziei il poate determina pe neptunian sa se orienteze catre o cariera politica pentru a transpune un ideal in planul social imediat.Rezultatul nu este insa de cele mai multe ori cel mai fericit.

CUVANT CHEIE: INTUITIE



PLUTO

Planeta a fost descoperita prin astrofotografiere (procedeu dominat de influenta neptuniana) in timp ce oculta steaua Wasat (18.feb.1930). Mitologic este identificat cu Hades, este fiul lui Saturn si fratele lui Jupiter si Neptun.

Astrologic este un simbol al inceputului si sfarsitului, al schimbarilor fortate. Asocierea sa cu semnul SCORPIONULUI pe care il domina din punct de vedere astrologic il face sa fie privit ca un simbol al transformarii, al mortii si renasterii. Cea mai buna reprezentare a energiei plutoniene ne este oferita de calatoria samanului in Infern pentru a salva sufletul pierdut.

Energia sa este definita cel mai bine prin calitatile FOCULUI si APEI - gheata care arde sau focul ce ingheata - si reprezinta octava superioara a lui Marte.

Daca Marte reprezinta energia si actiunea atunci Pluto va fi cauza energiei si va defini capacitatea de a reactiona.

Energetic il corelam cu primul centru, sediul energiei Kundalini ce reprezinta potentialul nostru energetic, maxima elevare a acestuia fiind atinsa in SAHASRARA, centrul coronal. Acest proces de elevare (sublimare a energiei) va fi definit astrologic de conjunctia (suprapunerea) Neptun-Pluto..

Semnificatiile sale psihologice vor fi complementare celor neptuniene, Pluto fiind reprezentat cel mai bine de senzatie ca functie psihologica de baza iar manifestarea sa va oscila intre introvertit si extravertit. Tot din punct de vedere psihologic il vom corela cu constiinta binelui si a raului dar si cu capacitatea regeneratoare ce isi are sediul in adancurile tulburi ale inconstientului.

Din punct de vedere medical vom asocia energia plutoniana tuturor proceselor de moartere si renastere ce au loc in organismul nostru. Putrefactia la nivel colic, procesele de mutatie, tot ceea ce transforma. Moartea individului este asociata lui Pluto, iar secretul vietii eterne poate fi dezvaluit tot printr-o revelatie plutoniana. El guverneaza vindecarile inexplicabile, dar se mai exprima si prin sexualitate.

Patologia plutoniana este legata de cancere si leucemii, perturbari ale activitatii glandelor endocrine sau exocrine, otraviri, intoxicatii, maladii datorate radierii.

Din punct de vedere al predestinarii, Pluto va juca rolul unui judecator ce nu tine cont de legile umane dar ofera nativului acces la marile secrete universale. Influenta sa poate determina marile crize ale vietii sau participarea la crize sociale, determina aparitia si manifestarea puterilor oculte dar poate deschide si poarta Infernului si astfel sa trimita nativul intr-o lume a obsesivului, a repetitiilor nesfarsite si a noptilor de cosmar.

miercuri, 13 ianuarie 2010

Incepe genocidul : Romania a aderat la Codex Alimentarius

In 30 de ani vor muri trei miliarde de oameni: unul din lipsa hranei, alte doua din cauza bolilor * Directive: eliminarea suplimentelor naturale, a mineralelor si vitaminelor * Animalele vor fi tratate cu hormoni si iradiate, iar plantele - modificate genetic * Cine va folosi produse naturale va face inchisoare * Usturioul, menta si alte produse comune vor deveni droguri

De la 31 decembrie 2009, Guvernul Romaniei a inceput, alaturi de alte 165 de state semnatare (reprezentand aproape 85 % din populatia planetei), implementarea temutului Codex Alimentarius. Un compendiu de legi alimentare, de factura nazista, introdus de AG Farben si care va stabili regulile de alimentatie ale natiunilor. Implementarea, prevazuta pe mai multe etape, porneste de la faptul ca populatia globului este mult prea numeroasa ca Terra sa poata sustine o alimentatie naturala. Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite in laborator, aditivate si iradiate. Toate aceste date pot fi studiate pe site-ul www.codexalimentarius.com.

Conform acestui site, Romania a trimis deja formularele de inscriere si aderare in ultimile zile ale anului trecut, iar din iulie 2010, dupa intalnirea de la Roma va incepe implementarea proiectului, prima etapa prevazand plantele modificate genetic, precum si normativele aditivilor alimentari. In privinta aditivarii sunt implicate marile concerne farmaceutice mondiale, aceleasi care sunt acum implicate si in fabricarea vaccinurilor anti-gripale, precum cel impotriva virusului AH1N1.

Secretul hranei artificiale

Codex Alimentarius este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise”. Este finantat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Organizatia pentru Alimente si Agricultura (FAO), ambele apartinand de ONU. Este cel mai mare dezastru pentru sanatatea noastra, intrucat va interzice elemente vitale de alimentatie. Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca planul "Guvernului Mondial" e menit sa decimeze populatia planetei, aflata in continua crestere. Daca pana acum razboaiele mondiale erau cele care reglau numarul populatiei, de acum solutia sta in alimentatie. Aceiasi adepti sustin ca in 30 de ani de la implementarea Codului, populatia planetei se va stabiliza la doua miliarde, o masa suficient controlabila, care este indeajuns pentru resursele planetei si care este in acord cu normele de poluare etc. In acest interval un miliard de oameni vor muri din lipsa elementelor principale de hrana, iar alte doua miliarde datorita bolilor ce vor fi generate in organism.

Hrana farmaceutica si cancerigena

Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latina si se traduce prin codul produselor alimentare. Reprezinta o colectie de standarde alimentare adoptate la nivel international, care au ca scop declarat protectia sanatatii consumatorilor si asigurarea practicilor corecte in comertul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude si pentru distributia catre consumator, prevederi in ceea ce priveste igiena alimentara, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare si prezentare, metode de analiza si prelevare. Codex Alimentarius intentioneaza sa puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Cine se va opune sau va folosi alimente in afara Codex-ului va face inchisoare. Practic, omenirea va avea parte de o hrana farmaceutica. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor alternative in cazul multor boli grave, descrie aceasta situatie astfel: „Adevaratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a castiga bani pe seama bolilor cronice, si nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli. Industria farmaceutica are un interes financiar direct in perpetuarea acestor maladii, pentru a-si asigura mentinerea si chiar cresterea pietei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt facute pentru a alina simptomele si nu pentru a trata adevaratele cauze ale bolilor. Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent si raspandit, ucigand in acest mod milioane de oameni. La fel va fi si in cazul Codexului care nu e altceva decat o masura de decimare a populatiei planetei care va manca produse farmaceutice, ce vor fi iradiate, vor contine cobalt si vor fi modificate genetic, generand cancere."


Aplicatiile Codexului

Directivele Codex-ului Alimentarius enuntate de catre Directiva Europeana in ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare.

1) Eliminarea oricarui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi inlocuite de 28 de produsi de sinteza farmaceutica, care vor fi dozati si vor fi disponibili numai in farmacii, pe baza de prescriptie medicala. Clasificate ca "toxine" (!!), vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai in doze care NU au impact asupra nimanui. De exemplu coenzima Q10, glucosamine etc., vor fi ilegale, folosirea lor sanctionandu-se cu inchisoarea.

2) Medicina naturista cum ar fi acupunctura, medicina energetica, ayurvedica, tibetana etc, vor fi interzise.

3) Agricultura si alimentatia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicand din principiu asa numita agricultura bio. Aceasta implica, de exemplu, ca fiecare vaca de lapte de pe planeta sa fie tratata cu hormonul de crestere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planeta folosit in scopuri de hrana trebuie tratat cu antibiotice si cu hormoni de crestere. Regulile Codexului permit ca produsele ce contin organisme modificate genetic (OMG) sa nu mai fie etichetate corespunzator. In 2001, 12 substante chimice despre care se stie ca sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise in mod unanim de 176 de tari, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce inapoi 7 dintre aceste substante interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou.

4) Alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Si nivelurile de radiatie vor fi mult mai mari decat cele permise anterior. Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminati esentiali, asupra vitaminelor si mineralelor.

Cum va fi implementat programul


Pe langa Romania, la Codex Alimentarius au mai aderat alte 165 de tari, ai caror reprezentanti se intalnesc alternativ fie la sediul FAO de la Roma, fie la sediul OMS de la Geneva. Urmatoarea intalnire are loc in 2010, la Roma. Acum, Comisia functioneaza dupa un Plan Strategic, elaborat pentru perioada 2008-2013. Obiectivele stabilite pentru aceasta perioada sunt promovarea unor cadre solide de reglementare a activitatilor, si anume un sistem solid national de control si sisteme de reglementare legislative pentru intregul lant alimentar.

- suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv, nici terapeutic

- vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica

- usturioul sau menta, alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice

- toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pana ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod

- produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor, niciun fel de eticheta nefiind necesara

Specialistii in nutritie preconizeaza ca aplicarea acestui program va produce, in maximum 30 de ani de la implementare, peste trei miliarde de victime umane, un miliard murind din cauza lipsei de hrana alte doua miliarde din cauza bolilor generate in organism si cauzate de proasta calitate a alimentelor disponibile.

Radu Nicolae

articol preluat de pe : http://www.agentia.org/