"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit" - Buddha

miercuri, 10 martie 2010

Inca un pic de astro..... :)

Astrologii din toate timpurile s-au straduit sa studieze si sa incadreze in felurite categorii influentele astrale transmise de catre planetele din sistemul nostru solar. Pentru astrologii din vechime, cand sistemul solar se reducea la cele doua luminarii (Soarele si Luna) si cinci planete vizibile, influenta stelelor fixe era determinata de corespondenta existenta intre o anume stea si una sau mai multe planete. Se putea vorbi astfel de influenta solara, martiana, etc..

De la descoperirea planetelor transaturniene (Uranus, Neptun, Pluto) putem vorbi de caracteristici uraniene, neptuniene sau plutoniene ale stelelor fixe si vom “actualiza” clasificarea vechilor astrologi pe baza noilor informatii de care dispunem.
SOARELE

Ptolemeu, in TETRABIBLOS, amintea despre SOARE urmatoarele: “Actiunea naturii esentiale a Soarelui s-a dovedit a fi incalzirea si, intr-o anumita masura, uscarea […] “

Planeta diurna, masculina, dominata de elementul FOC, dominata de calitatile CALD si USCAT iar din punct de vedere al sanatatii guverneaza vitalitatea generala a nativului, metabolismul, centrii nervosi de comanda, sistemul de control endocrin si functia de distributie a sangelui. Este asociat inimii, pancreasului, cortexului cerebral in ansamblul sau si plexului solar. Diferentierea intre “al meu” si “strain” este specifica SOARELUI si de aceea el este corelat cu sistemul imunitar. Simturile guvernate de catre SOARE sunt tactilul (impreuna cu VENUS si JUPITER) si vederea.

Psihologic este semnificatorul mandriei, vointei, ambitiei, elegantei, compasiunii, generozitatii, stralucirii. Poate determina o constiinta morala puternica si va indica un sistem de gandire bazat pe sinteza si obiectivitate, penetrant, expansiv, realist. Este in stransa legatura cu gandirea si se refera la natura extravertita determinand nativul sa isi raporteze actiunile la ceea ce este necesar, “cautat”, “cerut” de catre societate iar functia reprimata este sentimentul deoarece nativul se fereste sa judece lumea in termeni de tipul “imi place” sau “nu imi place”.

In aspecte negative vom asista la o transformare a ambitiei in egocentrism, nevoia de a straluci va naste grandomania, iar eleganta va fi un indicator al narcisismului. Orientarea excesiva catre exterior va determina saracia spiritului si impulsivitate. Apare tendinta de a conduce prin teroare, dorinta de a pedepsi va lua locul generozitatii si compasiunea va fi inlocuita de aroganta.

SOARELE este cel mai important semnificator al norocului si pozitiei sociale pe care individul o poate ocupa pe parcursul vietii. Reprezinta tatal, seful, autoritatea, eroul (cel ce infaptuieste ceva deosebit, iese din multime), sansa de renume, cariera.

Din punct de vedere profesional apare o orientare catre creatie si catre exterior. Activitatile artistice si functiile de conducere sunt extrem de favorizate. Tot SOARELE poate indica si un excelent moderator in orice profesie sau context social.
CUVANT CHEIE: CONSTIINTA


LUNA

In TETRABIBLOS descoperim calitatile feminine ale LUNII:

“Influenta cea mai puternica a Lunii o constituie umezirea, probabil din cauza ca se afla aproape de Pamant si din cauza umezelii emanate de acesta. Actiunea sa, prin urmare, este chiar aceasta, de a inmuia si a cauza putrefactia corpurilor, in cea mai mare parte[…]”

Influenta sa este RECE si UMEDA, dominata de elementul APA, natura sa este nocturna, pasiva, receptiva. Este corelata cu principiul maternitatii, in stransa legatura cu gestatia, reproducerea si dezvoltarea. LUNA domina gustul.

Din punct de vedere al sanatatii, LUNA domina toate functiile inconstiente ale organismului si apa din organism, sistemul limfatic, digestia, acumularea de materie (grasime, apa in tesuturi, etc.), fecunditatea, lactatia. Luna patroneaza viata subconstienta si visele. Dezechilibrul (insuficienta sau excesul) energetic de natura lunara va duce la scaderi sau cresteri in greutate mergand pana la obezitate sau slabire excesiva, stari de angoasa, lesin, somn tulbure, diverse probleme de sterilitate. LUNA reprezinta masele si poate indica si natura epidemica a unor maladii.

Plasarea LUNII in tema astrologica ne va lamuri asupra naturii intime a nativului, ne va dezvalui natura vietii interioare, ne va vorbi despre presentimentele si visele acestuia.

LUNA determina ceea ce dorim sa transpunem in fapt sau sa exprimam intr-o forma sau in alta iar expresia sau actiuunea rezultata este indicata de catre SOARE. Ea este in stransa legatura cu viata infantila, cu copilaria, ne leaga de trecut, predispune la tendinte contemplative si la atitudine pasiva.

Functia psihologica ce caracterizeaza cel mai bine influenta lunara este intuitia iar cea reprimata senzatia. Gandirea si sentimentul sunt si ele partial refulate. Tipul visatorului mistic sau al vizionarului dar si al prizonierului unei lumi fantastice pot fi determinate de influenta lunara.

LUNA va determina tipul INTROVERTIT dupa cum SOARELE va reprezenta EXTRAVERTITUL. Imaginatia si sensibilitatea sunt amplificate si capata un rol esential in comportament dar si in modul in care nativul percepe lumea.

Din punct de vedere socio-profesional LUNA poate indica o canalizare a sensibilitatii in domeniul artistic, o retraire a copilariei prin lucrul cu copiii (educator, invatator, etc.) dar poate indica si o orientare catre meserii ce il leaga pe nativ de apa (pescuit, navigatie) sau se refera direct sau indirect la securitatea individului (paza), la ceea ce este necesar vietii (alimentatie). Intelegerea intuitiva a naturii umane poate orienta nativul catre psihologia abisala.

CUVANT CHEIE: PRESIMTIRE


MERCUR

Vom apela din nou la TETRABIBLOS pentru a evidentia trasaturile mercuriene [***]

Influenta sa este USCATA si RECE si se va corela cu varsta adolescentei, cu micile studii (incluzand liceul), micile calatorii (in tara sau mai scurte de 3 zile), cu comunicarea, receptivitatea prin intermediul simturilor (in special mirosul) si reprezinta reactia la stimulii externi. Guverneaza inteligenta si capacitatea de a discerne.

MERCUR este un indicator al indemanarii si capacitatii de a ne “descurca” in diverse situatii si va arata, impreuna cu LUNA capacitatea noastra de adaptare la mediu. Pentru fiecare dintre noi va reprezenta modul in care ne exprimam gan
durille, vorbirea si capacitatea de a ne face intelesi.

Din punct de vedere psihologic MERCUR determina cerebralitatea, iar functia psihologica cea mai apropiata de natura sa este senzatia si cea care contrasta si este reprimata de catre natura mercuriana este intuitia. Nevoia de comunicare cu mediul dublata de nevoia de a prelucra informatiile pe cont propriu fara a se raporta la un dat obiectiv va determina in cele mai multe cazuri tipul introvertit (in semn de PAMANT – DOMICILIU NOCTURN – FECIOARA). In cazul in care energia este orientata catre persuasiune (in semn de PAMANT – DOMICILIU DIURN – GEMENII) va genera tipul extravertit. MERCUR dominant va fi subtil, ingenios, dezinvolt dar si smecher, superficial, dornic sa parvina.

“Gandirea la rece” poate reprezenta solutia depasirii a nenumarate probleme dar il va priva pe nativ de multe experiente oferite de o reala implicare afectiva.

MERCUR va guverna din punct de vedere al sanatatii toate schimburile ce au loc intre organism si mediu (circulator, respirator, etc.), transmiterea de informatii din mediu catre organism in scop adaptativ . Domina plamanii, laringele si glanda tiroida, nervii si capilarele sanvine; tot MERCUR domina din punct de vedere astrologic bratele dar si toate organele pereche.

Perturbarea energiei mercuriene se poate exprima prin tremuraturi, ticuri, incapacitate de concentrare, deficiente ale vorbirii, halucinatii vizuale sau auditive, probleme de memorie sau respiratorii, epilepsie, hipersensibilitate, este implicat partial si in deficientele locomotorii si patroneaza si afectiunile de orice natura ale bratelor.

MERCUR este asociat cu fratii, surorile, verii, vecinii, colaboratorii, intermediarii.

Ca profesie poate indica munca de cercetare, orice meserie ce solicita extrem de multa pricepere si indemanare sau care implica lucrul manual, se leaga de comunicare sau calatorii. MERCUR este si patronul hotilor si excrocilor.

CUVANT CHEIE: RELATIEVENUS

Ptolemeu ne vorbeste in TETRABIBLOS astfel despre VENUS:

“…actioneaza in mod contrar (lui JUPITER, N.A.); caci incalzeste moderat datorita apropierii de Soare, dar in principal umidifica, asemeni Lunii, din cauza cantitatii de lumina proprie si pentru ca isi insuseste emanatiile din atmosfera umeda ce inconjoara Pamantul”.

VENUS considerat “micul benefic”, considerat ca simbol al vietii sentimentale, al artei si placerii, al bucuriei de a fi are o influenta UMEDA si CALDA cu valoare de fertilizare, armonizare, infrumusetare. Este in stransa legatura cu sentimentul sau judecata afectiva, acel “imi place”. Raportarea se va face la exterior deoarece natura calda obliga la stralucire si apare necesitatea de a fi remarcat si admirat.

Domiciliul in TAUR va cultiva fertilitatea in toate formele sale iar cel din BALANTA va transforma stralucirea intr-un mod de viata.

Bunul gust devine esential, apar preocupari legate de arta dar si de viata mondena (expozitii, prezentari de moda, etc.). Finantele sunt favorizate si sporite prin asocieri sau investitii calculate.

Apare riscul de a deveni extrem de posesiv sau de a incerca sa transforme totul intr-un factor generator de placere, senzualitatea poate fi exacerbata. Cand energia venusiana este grav perturbata apare o inclinatie catre refuzarea toatala a argumentelor logice, o hiperactivare a libidoului pana la desfrau, agrementul, distractia, de orice forma si in orice mod, devine un tel al existentei iar incapatanarea ia locul bunei vointe. Pierderile financiare datorate unei vieti nechibzuite pot conduce nativul la ruina.

Simtul guvernat de catre VENUS este tactilul (impreuna cu SOARELE si JUPITER).

Din punct de vedere al sanatatii VENUS guverneaza toate functiile ce conduc catre placere si relaxare, poftele. Ea patroneaza pielea si rinichii, gura, gatul, mucoasele, cerebelul, dar si coloana vertebrala impreuna cu SOARELE si SATURN.

Dereglarile caracteristice sunt tulburarile de echilibru, lipsa de suplete, probleme ale tonusului muscular.

VENUS este asociata cu iubita, amanta, distractia, placerea resimtita sau produsa, gustul.

Profesional orienteaza catre tot ceea ce are legatura cu frumosul (decorare, arta, moda, etc.), catre divertisment sau orice are legatura cu acesta. Categoria sociala indicata de un VENUS bine plasat este medie iar varsta la care influenta sa se manifesta cel mai pregnant este adolescenta.

CUVANT CHEIE: SIMTIRE


MARTE

Vom descoperi in TETRABIBLOS natura lui MARTE ca fiind

“…in principal sa usuce si sa arda, in conformitate cu culoarea sa de temut si din cauza distantei mici a acestuia de Soare, caci sfera Soarelui se afla chiar dedesubtul lui.”

MARTE reprezinta latura activa si energia consumata, dominat de FOC perceput energetic drept CALD si USCAT. Domina pasiunile ce ne anima, tot ceea ce ne face viata mai palpitanta, lupta, orgoliul, ambitia dar si ostilitatea manifestata sau resimtita.

Pasiunea ce anima si intretine energia martiana, impulsivitatea, instinctul tin de senzatie dar si de sentiment. Se manifesta intr-o maniera expansiva, agresiva. Apare o tendinta de a domina si impune, de a cuceri. Orientarea catre exterior, dorinta de a supune obiectul determina o tipologie extravertita.

MARTE va fi asociat cu atitudinea voluntara, fermitatea actiunii intreprinse cu pasiunea nestapanita, va semnifica neexploratul, intensitatea sentimentului, dar si lupta, rivalitatea, agresivitatea. MARTE favorizeaza initiativa (sau voluntariatul) si indrazneala, uneori mergand pana la eroism.

Perturbarile martiene duc catre sadism sau lipsa unei motivatii, raniri fizice frecvente, frustrari si rivalitati la tot pasul.

Din punct de vedere al sanatatii MARTE este corelat cu tot ceea ce tinde sa accelereze si sa exteriorizeze, cu senzatiile acute, fierul din organism, sangele.

Patroneaza organele genitale externe, nasul, hematiile, musculatura ca intreg.

Perturbarile apar intr-o maniera violenta, exploziva. Ranirile prin foc sau metal sunt cele mai frecvente, migrenele si durerile de dinti sunt tot de natura martiana. Starile febrile, infectiile, anemia, hemoragiile puternice, dar si problemele cardiace acute sau anevrismul cerebral au tot o semnatura martiana.

Este asociat vazului alaturi de SOARE.

In tema natala MARTE va indica domeniul in care nativul va avea de depasit cele mai multe obstacole dar si unde va prima instinctul.

Plasarea lui MARTE langa o stea ce confera sansa militara va orienta cariera nativului in aceasta directie. Orice domeniu in care un cuceritor se poate exprima este favorabil manifestarii energiei martiene. Dorinta de nou trebuie satisfacuta (cercetare, experimentare, etc.). Chirurgia poate fi o optiune viabila daca JUPITER si MERCUR sunt bine plasate dar si orice cariera in care pericolele ce trebuie infruntate sunt suficient de stimulative (dresura, paza si ordine, risc financiar).

Instinctul in forma pura il poate orienta catre o defulare a violentei in profesia de macelar sau chiar asasin.

CUVANT CHEIE: ACTIUNEJUPITER

“Marele benefic” cum este supranumit de catre astrologi are, in viziunea lui Ptolemeu rolul de mediator intre forta expansiva martiana si racirea specific saturniana.

JUPITER este un simbol al expansiunii personalitatii individului, al tendintei de a extrage din mediu “resursele” necesare dezvoltarii personalitatii individuale. Perioada de dezvoltare poate fi perceputa ca pe o foame de senzatii, sete de a descoperi lucrui noi, de a invata. Confirmarea sociala a reusitelor este extrem de importanta pentru nativ si de aceea titlurile, diplomele, recunoasterile vor juca un rol important in aceasta perioada de dezvoltare. Expansivitatea jupiteriana nu este insa agresiva, ea bazandu-se pe o conlucrare cu mediul in vederea atingerii scopurilor pe care nativul si le propune.

Actiunea sa este UMEDA si CALDA, specifica elementului AER si reprezinta maturizarea fiintei. Functia psihologica aflata in stransa legatura cu tipul jupiterian este senzatia. Poate apare o orinetare extravertita ce il va face pe nativ sa caute desfatari in lumea exterioara sau conlucrarea cu mediul va trezi in nativ dorinta de autocunoastere si orientarea ce va predomina va fi cea introvertita.

In ambele cazuri, in aspecte pozitive natura jupiteriana il va inzestra pe nativ cu multa bunavointa fata de semeni, incredere in fortele proprii si in cele ale celorlalti, optimism, pacifism, generozitate dezinteresata. JUPITER va desemna protectorul de care fiecare dintre noi are nevoie intr-un anume moment al vietii dar si sansa care ne este oferita si de aici apare denumirea de “planeta norocului” sau “marea sansa”.

In aspecte negative indica un nativ ce cauta exclusiv placerea in lumea exterioara si socializeaza pana acolo unde se pierde pe sine.

Din punct de vedere medical el protejeaza, regleaza, dezvolta. Este in stransa legatura cu procesul de crestere al fiintei umane. Functiile protectoare jupiteriene sunt reprezentate la nivel fizic prin activitatea ficatului. Atitudinea optimista specific jupiteriana este tradusa la nivel fizic prin efectul antidepresiv si prin reglaje la nivel emotional.

Tulburarile de energie jupiteriana se manifesta la nivel emotional prin instalarea depresiei, apetit exagerat cepoate conduce la obezitate dar si prin scaderea apetitului si chiar aparitia anorexiei, prin patolologii hepatice sau diverse intoxicatii sau chiar otravire (in relatie cu PLUTO).

Este asociat simtului tactil alaturi de VENUS.

JUPITER, din punct de vedere al predestinarii simbolizeaza protectia prmita sau oferita pe parcursul vietii, sansa, onorurile si bogatia acumulata. In aspecte favorabile indica parteneriate fructuoase si realizari cu caracter oficial (contracte, demersuri cu caracter juridic, etc.). In aspecte nefavorabile, in special cu MERCUR anunta contracte problematice sau necazuri cu legea, anularea protectiilor.

Imaginea jupiteriana este asociata cu protectorii, bancherii, clericii, medicii dar reprezinta si o imagine a tatalui (impreuna cu SOARELE)

Profesional va orienta catre pozitii din care nativul poate ajuta, sprijini (preot, medic, consiliere de orice fel, etc.), va favoriza legatura cu strainatatea (import-export sau orice meserie ce presupune calatorii frecvente in afara tarii) dar domina si toate pozitiile sociale caracterizate prin exercitarea unui anume tip de autoritate.

CUVANT CHEIE: EXPANSIUNESATURN

Actiunea principala determinata de SATURN, dupa cum ne este ea prezentata de catre Ptolemeu in TETRABIBLOS este aceea de a raci. Vom vorbi despre calitatile saturniene ca fiind similare celor ale elementului PAMANT cu dominanta USCATA si RECE.

Esenta saturniana este reprezentata de catre puterea autocontrolului, autoconservarii. Este asociata cu gravitatea unor momente sau decizii, tristetea, singuratatea (sau insingurarea), incetinirea, abstractia. Reprezinta forta morala obtinuta prin perseverenta, in timp, datorata incercarilor la care nativul este supus. Guveneaza batranetea si frustrarea data de incapacitatea de a actiona asa cum dorim. Natura sa este sterila, retrasa, tacuta.

Functia cea mai apropiata naturii sale grave este senzatia orientata catre sine ce conduce la autoobservare si autocontrol. Apar dificultati de exprimare, pasivitate aparenta, stapanire de sine si in general este gresit perceput sau total neinteles.

Organizarea si atentia acordata detaliului devin importante, adversitatile sunt suportate ca si povara responsabilitatii iar nativul va fi marcat de atitudinea mediului perceputa ca fiind ostila inca din copilarie de unde si prudenta sa aparent nejustificata.

Tipul saturnian pur uraste surprizele si tot ceea ce il poate determina sa isi schimbe ritmul obisnuit. Relatia armonioasa cu JUPITER va determina insa o pozitie sociala favorabila sau realizari importante ce rezista in timp.

Din punct de vedere medical SATURN domina fenomenele de solidificare si cristalizare. Influenta sa este in stransa legatura cu formarea sistemului osos dar si cu activitatea vezicii biliare. Guverneaza pielea si parul (impreuna cu VENUS), dintii, fenomenul de imbatranire dar si cicatrizare. Singuratatea saturniana poate reprezenta cauza depresiei iar apasarea constanta, presiunea la care este nativul supus poate duce la scleroza, anorexie.

Fragilitatea sistemului osos, fracturile, problemele incheieturilor, in special genunchii dar si articulatiile bratelor (impreuna cu MERCUR) poarta o semnatura saturniana.

Energia saturniana grav perturbata poate determina depuneri anormale, fenomene artrozice, pierderi de mobilitate.

Simtul dominat de catre SATURN este mirosul ce va fi transpus la nivel simbolic prin prudenta (adulmecarea pericolului). Tot SATURN va domina insa si auzul.

SATURN simbolizeaza fatalitatea, ambitiile si suferinta, incrancenarea dar influenteaza recunoasterea sociala (impreuna cu JUPITER) si elevarea. Acceptarea responsabilitatilor si depasirea incercarior vor detrmina un caracter puternic si disciplinat.

Conduce catre profesii ce valorifica constructia pe termen lung, izolarea (cercetare, stiinte abstracte) dar si capacitatile sale de a administra, gestiona (administrare, functionar) cat si pasiunea pentru tot ceea ce este vechi (arhivar, muzeolog, arheolog, geolog)

CUVANT CHEIE: PRUDENTA
PLANETE TRANSPERSONALE

Am prezentat influenta planetelor pe care astrologii le numesc personale deoarece ele se refera la spectrul experientei individuale. In continuare vom vorbi despre trei tipuri de influenta ce depasesc granitele individului si se refera mai mult la trasaturi imprimate de catre societate, de catre epoca in care ne-am nascut si indica reactia nativului la mentalitatea epocii.

Stelele fixe dominate de aceasta influenta sunt deosebit de puternice si marcheaza cel mai adesea indivizii care au o contributie activa la construirea societatii viitorului


URANUS

URANUS a fost descoperit in anul 1781, intr-o perioada de importante schimbari la nivel social. Descoperirea sa coincide cu descoperirea unor noi modele de organizare a vietii sociale determinate de miscari politice dar si de uimitoare progrese tehnologice. Orbita excentrica a planetei se poate corela cu caracterul rebel nonconformist, cu dorinta permanenta de schimbare si inacceptarea limitarilor impuse.

Aceasta influenta este fixata de plasarea planetei dincolo de granita saturniana. Asocierea sa cu semnul VARSATORULUI se refera la transformare prin viziune holistica, profund umanista si metode originale.

Natura sa activa transformatoare il leaga de elementul FOC dar care emana o caldura temperata.

.URANUS este considerat octava superioara a lui MERCUR si daca acesta se refera la cunoasterea prin intermediul simturilor si a analizei, URANUS se refera la unificare, perceptie fulgeratoare survenita dincolo de constiinta obisnuita. El este si un semnificator al tehnologiei de varf, al erei informatie si al adaptarii prin informare si reinventare.

Din punct de vedere psihologic, actiunea sa este excelent reprezentata de catre procesul de individuatie. Fnctia psihologica este reprezentata de o modelare a gandirii in functie de intuitie.

Din punct de vedere al sanatatii vom vorbi de procese violente si imediat vizibile la nivel cutanat(eruptii) de natura USCATA si CALDA. URANUS este asociat si cu toate procesele de control, comanda si indeplineste un important rol in circulatia energiei la nivelul centrilor de forta.

Patologia va fi legata de crizele neobisnuite, exagerate, probleme psihosomatice, ticuri, afectiuni cu caracter alergic (reactia la o anume norma impusa).

Asocierea cu semnul VARSATORULUI il face pe URANUS sa domine, impreuna cu SATURN, aparatul locomotor.

Profesional va tinde sa orienteze nativul catre o cariera in domeniul tehnologiei de ultima ora, orice domeniu in care imprevizibilulul joaca un important rol. Este foarte potrivit pentru a descoperi, inventa, inova. Aspectul profund uman il poate determina pe nativ sa aleaga o cariera in sfera socialului, a politicii. Posibile legaturi cu organizatii ce doresc sa creeze sau sa implementeze o ideologie noua.

CUVANT CHEIE: INDIVIDUALIZARE


NEPTUN

Planeta a fost descoperita in anul 1846, in timpul unei conjunctii cu SATURN, cand tranzita ultimele grade ale VARSATORULUI. Il vom privi ca pe un pas dincolo de URANUS. Anul 1846 a adus doua evenimente marcante ce tin de natura neptuniana: a avut loc o demonstratie publica ce a certificat eterul ca anestezic si

mormonii (adepti ai curentului religios crestin mormonism) membri ai “Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints” au emigrat in masa din Illinois catre vestul Statelor Unite.

Aceste doua evenimente ce par sa nu aiba nici o legatura intre ele pun in evidenta natura neptuniana pe care o vom caracteriza ca un “anestezic al constiintei”. Aceasta influenta este prin excelenta subtila si se manifesta prin integrarea arhetipului, miticului in cotidian, prin idealuri si vise ce nasc certitudini aparute de niciunde pe cai necunoscute noua.

Miscarile religioase pot oferi certitudini bazate pe profetii inspirate. Aceasta este natura neptuniana manifesta. O vom corela din punct de vedere psihologic cu intuitia introvertita ce naste tipul profetic.

Visul, betia, drogurile, tot ceea ce altereaza constiinta normala sau ofera acces catre un al tip de cunoastere, de explorare a propriei fiinte are o dominanta neptuniana. NEPTUN mai este asociat transei, clarviziunii.

La nivel energetic va fi corelat cu activitatea celui de al 7-lea centru de forta si va indemna fiinta umana sa depaseasca iluzia pe care el insusi o creeaza.

Medical ii vom asocia maduva spinarii, lichidul cefalo-rahidian si este in stransa legatura cu capacitatea organismului de a presimti, de a intui o anume forma de pericol.

Este considerat octava superioara a planetei VENUS si va indica in tema natala modul in care fiecare dintre noi isi reprezinta idealul, sensul vietii.

Profesional il vom corela cu marile vise si cu marii visatori. Corelat cu aspecte astrale formate in semne FIXE sau cu o predominanta a elementului PAMANT se poate referi la o intuitie de invidiat manifestata in domeniul financiar. Poate indica marii vindecatori, hipnotizatorii, bioenergoterapeutii. Accesul oferit prin dezvoltarea altor functii psihice decat cele comune il califica pentru a fi medium, psiholog, preot.

Ca octava superioara a lui VENUS si patron al iluziei domina manifestarile artistice in care iluzia joaca un rol central (fotograf, regizor, etc.) dar si dansator, coregraf.

Dorinta de a elibera lumea de valul iluziei il poate determina pe neptunian sa se orienteze catre o cariera politica pentru a transpune un ideal in planul social imediat.Rezultatul nu este insa de cele mai multe ori cel mai fericit.

CUVANT CHEIE: INTUITIEPLUTO

Planeta a fost descoperita prin astrofotografiere (procedeu dominat de influenta neptuniana) in timp ce oculta steaua Wasat (18.feb.1930). Mitologic este identificat cu Hades, este fiul lui Saturn si fratele lui Jupiter si Neptun.

Astrologic este un simbol al inceputului si sfarsitului, al schimbarilor fortate. Asocierea sa cu semnul SCORPIONULUI pe care il domina din punct de vedere astrologic il face sa fie privit ca un simbol al transformarii, al mortii si renasterii. Cea mai buna reprezentare a energiei plutoniene ne este oferita de calatoria samanului in Infern pentru a salva sufletul pierdut.

Energia sa este definita cel mai bine prin calitatile FOCULUI si APEI - gheata care arde sau focul ce ingheata - si reprezinta octava superioara a lui Marte.

Daca Marte reprezinta energia si actiunea atunci Pluto va fi cauza energiei si va defini capacitatea de a reactiona.

Energetic il corelam cu primul centru, sediul energiei Kundalini ce reprezinta potentialul nostru energetic, maxima elevare a acestuia fiind atinsa in SAHASRARA, centrul coronal. Acest proces de elevare (sublimare a energiei) va fi definit astrologic de conjunctia (suprapunerea) Neptun-Pluto..

Semnificatiile sale psihologice vor fi complementare celor neptuniene, Pluto fiind reprezentat cel mai bine de senzatie ca functie psihologica de baza iar manifestarea sa va oscila intre introvertit si extravertit. Tot din punct de vedere psihologic il vom corela cu constiinta binelui si a raului dar si cu capacitatea regeneratoare ce isi are sediul in adancurile tulburi ale inconstientului.

Din punct de vedere medical vom asocia energia plutoniana tuturor proceselor de moartere si renastere ce au loc in organismul nostru. Putrefactia la nivel colic, procesele de mutatie, tot ceea ce transforma. Moartea individului este asociata lui Pluto, iar secretul vietii eterne poate fi dezvaluit tot printr-o revelatie plutoniana. El guverneaza vindecarile inexplicabile, dar se mai exprima si prin sexualitate.

Patologia plutoniana este legata de cancere si leucemii, perturbari ale activitatii glandelor endocrine sau exocrine, otraviri, intoxicatii, maladii datorate radierii.

Din punct de vedere al predestinarii, Pluto va juca rolul unui judecator ce nu tine cont de legile umane dar ofera nativului acces la marile secrete universale. Influenta sa poate determina marile crize ale vietii sau participarea la crize sociale, determina aparitia si manifestarea puterilor oculte dar poate deschide si poarta Infernului si astfel sa trimita nativul intr-o lume a obsesivului, a repetitiilor nesfarsite si a noptilor de cosmar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu