"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit" - Buddha

marți, 6 mai 2008

Sondaj autosugestie!


E bine sa vezi ca, totusi, o mare parte din oameni practica autosugestia constient sau inconstient, voit sau fara voie. Autosugestia poate fi practicata atunci cand avem nevoie sa ne revenim ( sanatate, depresie, anxietate etc. ), atunci cand avem nevoie de o mai mare incredere in noi sau chiar si asa cand dorim sa intarim ceva deja existent. Autosugestia forţează o notă negativă să fie pozitivă. Când autosugestia încetează, acţiunea negativă se impune. Autosugestiile ajung să fie inconştiente, prin repetare timp îndelungat. Sunt diverse informaţii pe care le-am invăţat despre noi sau decizii pe care le-am luat despre noi şi pe care le resimţim ca definitive – până în momentul în care le aplicăm o analiză logică şi realistă.
Situaţiile în care suntem influenţati de autosugestii sunt practic nenumărate şi apar în toate planurile vieţii noastre. Putem remarca astfel puterea uriaşă a minţii noastre inconştiente, care prin exerciţiu, repetare şi înţelegere, ne poate deveni însă un instrument util în majoritatea acestor situaţii. Autosugestia, voluntara sau involuntara (mai ales ), poate sa te transforme si in rau ( eu am experimentat aceasta cauza involuntar, pe o perioada de timp ). Ceea ce percepem creeaza realitatea si am realizat ca trebuie sa-mi reprogramez constientul pentru a crea perceptia ca sint ok, ca totul e frumos, iar tot ce e rau dispare incet.
De ex. : pe masura ce inainteaza in varsta, multi oameni isi spun „Sunt din ce in ce mai batran, mai bolnav si mai neputincios” si asa ajunge sa se si intample. Gandind, de pilda, ca organismul nostru are "18 ani", celulele corpului isi vor reface nucleul si vor recapata tonusul si vioiciunea
iar noi insine vom simti ca suntem din nou "mai tineri", mai vigurosi, mai sanatosi.
Prin autosugestie reusim sa punem in miscare resursele miraculoase ale mintii noastre. Mesajele subliminale au rolul de a reprograma subconstientul care este cel mai mult influentat de societate. Ascultate repetat acele mesaje, ele intra in subconstient, peste anumite reguli care sunt deja scrise acolo, si in timp vei actiona dupa noua programare.
O readucere aminte a catorva sfaturi pentru construirea unei sugestii eficiente :
- stabileste cu claritate obiectivul pe care doresti sa il realizezi, acesta trebuie sa fie
formulat cat mai concret sa nu contina negatii si sa sa fie definit in spatiu si timp
- fa o lista si completeaz-o cu fraze scurte care pot sugera cel mai bine realizarea obiectivului tau
- creaza un mesaj simplu care nu trebuie sa depaseasca maxim 4-5 randuri
- invata sa te relaxezi si dupa ce obtii o astfel de stare repeta acest mesaj creat anterior
- cu cat il repeti mai mult cu atat mai bine insa nu trebuie sa te fortezi peste o anumita
limita si repeta mesaju de atatea ori cat o poti face cu placere si opreste-te atunci cand inconstientul incepe sa dea primele semne de refuz (nu mai ai stare, mintea fuge in alta parte....)
- este de preferat sa faci asta la o anumita ora ( dimineata sau seara inainte de culcare ),
pentru ca inconstientul isi construieste un set de asteptari si astfel devine mai receptiv.
Practicand timp indelungat (sau un minimum de 21 de zile consecutive) incepem sa vedem şi sa auzim efecte pozitive, într-o totală contradicţie cu ceea ce ştim despre noi si puterea noastra de a face, de fapt.

5 comentarii:

  1. am disc p tema asta recent.iata un rasp:cand intalnesti pe cineva aminteste-ti ca e o intalnire sfanta.privind acel om te vezi pe tine.cum te porti cu el te vei purta si cu tine.cum te gandesti la el te vei gandi si la tine.nu uita niciodata acest lucru.pt ca in el te regasesti sau te pierzi pe tine insati.
    am invatat asta d l o "tanti"psiholog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Citind mesajul tau imi dau seama ca si tu crezi in karma, deasemenea vad ca ideile noastre se-mpletesc oarecum. Eu cred ca "cine se-aseamana, se-aduna" si sunt convinsa de faptul ca "nimic nu e intamplator", astfel tratez tot ce mi se-ntampla cu seriozitate si ma gandesc de doua, trei ori inainte de a trage concluzii, studiez sau caut amanuntit legatura dintre fapte, oameni pe care-i intalnesc/ reintalnesc, dintre trecut si prezent si chiar un eventual viitor, stiu ca nimic nu-mi este dat degeaba astfel incerc sa descopar scopul, ce am de invatat, sau ce se doreste a-mi demonstra prin acele "intamplari", fapte, oameni...
    Nu cred ca inteleg exact ce vrei sa spui cu "cum te porti cu el te vei purta si cu tine.cum te gandesti la el te vei gandi si la tine", e vorba de respect (sa zicem), daca eu respect pe cineva anume inseamna ca si pe mine ma respect? Sau, de exemplu, daca eu critic mult, in general, inseamna ca ma critic si pe mine?

    RăspundețiȘtergere
  3. da,si eu cred acelasi lucru...eu cred k nu putem realiza nimic maret daca nu simtim dificultatile pe care le intalnim;nu perseveram in nimic altceva decat in mandria de a le depasi..
    am inceput sa ma gandesc serios la ceea ce ai spus..trecut/prezent..si cu cat analizez mai mult cu atat mi se dovedeste ca asa e,trebuie sa recunosc k oarecum sunt confuza,sau mai bn zis cumva perplex pt k, cu toate ca am crezut mereu aceste lucruri acum am dovada.nu stiou daca am vreo noima in ceea ce spun dar sper sa se inteleaga:)
    sau poate am intrat pe un taram ce ma depaseste oarecum...
    si deja sti,raspunsul la intr ta de mai sus,e da,asa e.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu o intrebare.Autosugetiile se spun la timpul trecut sau la cel prezent?Ex.:
    In 2010 am infiat sau in 2010 infiez ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu se spune la trecut - ori prezent, ori viitor (cel mai indicat e prezent).
    Ti-as recomanda sa nu pui termene foarte scurte, mai ales cand vine vorba de lucruri efective.... pot sa-ti recomand sa citesti despre - legea atractiei -,..... sa te rogi e important, sa crezi ca ceea ce-ti doresti... tu ai deja, sa multumesti Domnului ca face asta pentru tine.... ( ex : Multumesc Doamne ca-mi creezi conditii pentru a-mi infia un copil, multumesc pentru tot ce-mi dai, multumesc ca ai grija de noi si ne ajuti la indeplinirea dorintelor...)
    Ex : In curand voi avea un copil (eu n-as pune date, zile....ani), sunt fericita, pot sa fac totul pentru a infia acest copil...

    Am senzatia ca esti foarte nerabdatoare, nu vreau sa-ti pui toate sperantele in autosugestie...(nu e magie, hop si gata... "cu rabdarea treci marea") stii cum se spune : Dumnezeu ne da, dar nu ne baga si-n sac.... deci ar fi bine sa ne dam silinta ca totul sa fie ca atare pana la venirea, infierea unui copil.
    Iti doresc pace si lumina.
    Cu drag Oli.

    RăspundețiȘtergere