"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit" - Buddha

marți, 6 noiembrie 2007

Superstitia!!!

A crede sau nu in superstitie.........?
Superstitia, desi e o credinta primitiva de intalneste si in ziua de azi si inseamna sa crezi in miracole, vraji, spirite bune sau rele. De cate ori ati reactionat cand stiati ca.......azi e vineri 13???!!!
Credinta religioasa respinge superstitia sustinand ca falsifica adevarul desi pe unele site-uri religioase gasesti explicatii si exemple legate de superstitii.
Se zice ca daca esti semn de Apa (Rac, Scorpion, Pesti) nu trebuie sa porti argint la tine in zilele impare ale saptamanii - aduce ghinion.
Celtii credeau ca pisicile sunt reincarnarea persoanleor decedate si daca omorau o pisica, chiar si accidental, isi aduceau asupra un ghinion foarte mare; de asemenea, daca din neatentie calcai o pisica pe coada, urma sa ai ghinion.
In contradictie cu recomandarile feng-shui......se spune ca daca patul este plasat catre nord e semn ca persoana care doarme in el va avea o viata scurta, iar daca este spre sud inseamna viata lunga.
..........................................................
Totusi, daca luam vorba "nimic nu e intamplator" ........... oare sa aiba caracter real aceste superstitii??!!

Un comentariu:

  1. Multe dintre ele sunt un fel de "Astrologie straveche", cel putin asa am citit aici: http://blog.astrospot.ro/superstitii-sau-astrologie-straveche/ :)

    RăspundețiȘtergere